De nézzük a meggyet.
Sikerült megegyeznem Cicaanyával hogy megpucol belőle nekem egy adagot, én pedig főzök belőle meggylevest. Persze a magozót nem találtuk, így maradt a kézműves megoldás.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEithBJs2TMXYlGiRS6uK-ZNOIuq9fbNL7IWGC83EtvI95j8uJ_kR4lUNuT7y3DIr9L1DsF0WzfbQlTBET2GfRzZCVSjTREEue-HEudcJ8g4iLHaS5XCP__i-0iBqu0BOwCH1cWa9JPN0Q4/s400/megylev3.jpg)
Meggyleves by Max
hozzávalók:
500 gr magozott meggy (a magja is kell azt tegyük félre magozásnál, válasszuk el a kaccsától)
1 citrom
1,5 dl vörösbor
1-1 mk őrölt gyömbér és fahéj
6-7 db szegfüszeg
2 dl tejföl
1 ek keményítő
cukor és só
A magokat a borral, egy csipet sóval és 2 ek cukorral felteszem főni. Bele karikázom a citrom felét, és bele teszem a gyömbért, a fahéjat és a szegfüszeget. Ezzekkel forralom 4-5 percet, majd takarékra teszem.
A meggyet egy fazékban annyi vízzel ami még nem lepi el, elkezdem főzni. Teszek bele 3-4 ek cukrot és a maradék citromot karikázva.
Szép lassan felforralom, közben kikeverem a tejfölt ugyanannyi vízzel és a keményítővel.
A magnak a levét rászűröm, megkóstolom, ha kell utánaízesítek, és besűrítem a vizes-tejes-keményítővel. Addig melegítem míg elkezd buborékozni, és akkor már elzárhatom az energiát.Kihűtöm, és hidegen tálalom.
Isteni ezekben a kánikulákban.
3 megjegyzés:
Hú, te én is rákattantam a kecskesajtra. És tegnap meggyleves volt. Ági, aki főz
Nagyon fini a leves, de amihez külön gratulálok, az a megújult fotózási technika! Szerintem szuper, csak így tovább!!!!
O.K. szanáltam:-))
Megjegyzés küldése