Hát ezt jól tettem, mert a nyári elfoglaltságom miatt nem tudtam készíteni ételt, de kedves Társam kisegített. Ez sem jó így, mert készítettünk pl.: bográcsos ételt, de ez a ballagási ünneplés keretein belül történtek, és külön postban szeretném feldolgozni.
De lássuk mit is készített Pannicica szerzőtárs:
Főétel:
Csülök tavasziasan by Pannicica
Hozzávalók:
2 db mellső csülök,
200 g sárgarépa,
200 g petrezselyemgyökér,
50 gvöröshagyma,
20 g paradicsompüré,
250 g fejtett zöldborsó,
150 g gomba,
20 gliszt,
30 g zsír,
30 g só,
1 csomó zöldpetrezselyem
A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. Az előkészített csülköket besózzuk, majd a hagymás zsírba téve, kevés folyadék alá öntésével, félpuhára pároljuk. Hozzá adjuk a megtisztított és kockára vágott zöldségeket és a paradicsompürét. Az egészet majdnem puhára pároljuk. Beletesszük a cikkekre vágott gombát és a zöldborsót. A lisztet kevés párolólével simára keverjük, majd a forrásban levő csülökhöz adjuk. Kiforraljuk.
.
Forrón tálaljuk, tetejét finomra vágottpetrezselyemmel meghintjük.
Jelenleg gnocchit főztem hozzá, de simán egy szelet puha kenyérrel vagy főtt tésztával is biztos találna gazdát.
Jelenleg gnocchit főztem hozzá, de simán egy szelet puha kenyérrel vagy főtt tésztával is biztos találna gazdát.
.
max kommentje: nagyon izgalmas, ha előbb nem, akkor ősszel megcsinálom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése