2008. június 25., szerda

Morzsika Party 2/5, hogy készül a zebratorta

A MorzsikaParty-s beszámolóm záróakkordjaként ezt az igazán dekoratív süti receptjét teszem közzé. De mielőtt belekezdenék a recept leírásába, szeretném megköszönni a Morzsikáknak, hogy a távollévőkre gondolva archíválták az elkészített ételeket.
Külön köszönet Garffykának a helyszín és a technikai háttér biztosításához.

És akkor a recept:


Zebra torta:

Hozzávalók:
5 tojássárgája
250 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
375 g liszt
1 cs sütőpor
5 tojásfehérje
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor





A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom. Megfelezem a tésztát, és az egyik feléhez szitálom a 2 evőkanál kakaót.





Sütőpapírral kibélelt tortaforma (26 cm-es) aljába teszek először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni! A világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Nem mellé!





Ezt a kanalazgatást addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta. Ha így csinálod, szép szabályos lesz a minta!




A kihűlt sütemény tetejére lehet egy vékony cukormázat kenni, 150 g átszitált porcukor, 3 evőkanál citromlé, és 3-4 evőkanál víz keverékéből.

max kommentje: Igazán dekoratív, és finom sütike, olyan kávé/haboskakaó mellé beszélgetéshez.

4 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Hű, de szépen sikerült darab!

Max írta...

Köszönjük:-), és remélem iheletet kaptál

Garffyka írta...

Szia Max, köszönöm :-)
A zebratorta nálunk annyira bevált, hogy hétvégére is készítek, vendégségbe-ajándékba.

Grenadine írta...

ez valóban igen dekoratív lett, grat!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin