2008. június 12., csütörtök

Szűz malacka leveles bundában

Van úgy az ember gyermeke, hogy impulzusok érik. Nézelődtem Kaldeneker Séf Úr oldalain, és csak rá pillantottam a receptre, hmm ez tök jó lehet. De mentem tovább, mert mást kerestem. Aztán olvastam F&F (Főz és fecseg) oldalait, és ott is volt egy hasonló étel, ahonnan vissza jutottam ismét a Séf Úr receptjéhez.

Ennyi jel után már komolyan izgatott a dolog, tudván, hogy a frigóban lapul két pompás szűzpecsenye. Tehát ezt el kell készítenem.




hozzávalók:

50 dkg leveles tészta

2 db sertés szűzpecsenye

50 dkg csiperke gomba

10 dkg erdei gomba

4 tojás sárgája

1 kis fehér hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

vaj, olaj, kakukkfű, rozmaring, só, bors



A húsokat megtisztítottam, bekentem olajjal, megszórtam borssal és egy kis rozmaringgal, betekertem fóliába, és egy éjszakára a hűtőbe tettem.
A gombákat megtisztítottam, kockára vágtam. Vaj-olaj keveréken a hagymát üvegesre pároltam, hozzá adtam a gombát, a fűszereket és a fokhagymát, és addig pároltam, míg a leve elfőtt. Még melegen belekevertem 2 tojás sárgáját, és félre tettem hűlni.
A szüzeket kivettem a fóliából, kevéske olajban megpirítottam minden oldalát, majd megkenem a tojás sárgájával, és tapasztok rá a gombából.
A leveles tésztát 2 részre veszem, kinyújtom, leterítek rajta egy kis gomba pürét, rá a husika. El igazgatom, és gondosan beburkolom. Megkenem a tésztát is tojással, és megböködöm egy villával.
Előmelegített sütőben 180-190 c-on sütöttem 45-50 percet.
Tálaláskor csak savanyúságot adtam hozzá, laktató étel lett.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Csinosra sikeredett, no meg ezzel a gombával nagyon finom is lehetett!
Nagyon hasonlót olvastam Wolfram Siebeck bácsi szakácskönyvében - majd onnét lesz is egy tippem a gombával kapcsolatosan, ha sikerül végre megírnom a cikket Siebeck bácsiról ;) (... már egy hónapja halogatom és tolom magam előtt...)

Max írta...

Finom is volt:-)
A bejegyzést meg várjuk, hajrá, hajrá!!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin