2008. június 3., kedd

Hideg meggyleves

Meghozták Anyukámék az első adag idei meggyet. Meg kaptam még sok-sok kecskesajtot, volt ott paprikás, kapros, metélőhagymás, borsos-diós, fokhagymás és natur. Azóta kecskesajtot eszek kecskesajttal:-)
De nézzük a meggyet.
Sikerült megegyeznem Cicaanyával hogy megpucol belőle nekem egy adagot, én pedig főzök belőle meggylevest. Persze a magozót nem találtuk, így maradt a kézműves megoldás.


Meggyleves by Max

hozzávalók:

500 gr magozott meggy (a magja is kell azt tegyük félre magozásnál, válasszuk el a kaccsától)

1 citrom

1,5 dl vörösbor

1-1 mk őrölt gyömbér és fahéj

6-7 db szegfüszeg

2 dl tejföl

1 ek keményítő

cukor és só



A magokat a borral, egy csipet sóval és 2 ek cukorral felteszem főni. Bele karikázom a citrom felét, és bele teszem a gyömbért, a fahéjat és a szegfüszeget. Ezzekkel forralom 4-5 percet, majd takarékra teszem.

A meggyet egy fazékban annyi vízzel ami még nem lepi el, elkezdem főzni. Teszek bele 3-4 ek cukrot és a maradék citromot karikázva.

Szép lassan felforralom, közben kikeverem a tejfölt ugyanannyi vízzel és a keményítővel.



A magnak a levét rászűröm, megkóstolom, ha kell utánaízesítek, és besűrítem a vizes-tejes-keményítővel. Addig melegítem míg elkezd buborékozni, és akkor már elzárhatom az energiát.

Kihűtöm, és hidegen tálalom.

Isteni ezekben a kánikulákban.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hú, te én is rákattantam a kecskesajtra. És tegnap meggyleves volt. Ági, aki főz

Lilian írta...

Nagyon fini a leves, de amihez külön gratulálok, az a megújult fotózási technika! Szerintem szuper, csak így tovább!!!!

Max írta...

O.K. szanáltam:-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin