2010. május 21., péntek

Foccacia mártogatóshoz, kenegetőshöz

Foccacia mártogatóshoz, kenegetőshöz 



Nagyon szeretjük a lepény kenyereket. Egy kis házi krémsajtot kenünk rá, vagy egy izgalmas saláta mellé fogyasztjuk, mindenképpen tökéletes fogás. Baráti beszélgetésekhez, jó minőségű vajjal vagy esetleg egy kis pikáns fűszervajjal, no és persze egy pohár jó borral mindenképpen ajánlott!
Nincsen titkos receptem, éppen mikor, mihez van kedvem. Most volt még a krémsajt lecsepegtetéséből tejsavó, víz helyett azt tettem a tésztába. Ez nagyon egyszerű tészta, és kiválóan ízesíthető. Tehetünk a tésztába rozmaringot, bazsalikomot vagy olajbogyót, de olajban eltett, sült paprika kockákkal is nagyon látványos és finom.



Hozzávalók:

- 2 dkg cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 32 dkg tejsavó (vagy víz)
- 6 ek olívaolaj (nem kell extra szűz, jó a sima is)
- 14 dkg rétes liszt
- 50 dkg sima liszt (BL55)
- 2 tk só



Lágy tésztát dagasztottam belőle, letakarva kelesztettem 40 percet.
A sütőt előmelegítettem 200 C-ra, a tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztát beleborítottam a sütőpapíros tepsibe, és olajjal megspricceltem.
A kezemmel eligazgattam a tepsi formájához, és kelesztettem még 10-12 percet. A forró sütőbe tettem, és 35-40 perc alatt ropogósra, szép pirosra sütöttem. Rácsra téve kihűtöttem, és utána szeleteltem.



Jó étvágyat!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin