2010. május 19., szerda

Görög saláta

Görög saláta

Ideális kísérője a grillezett ételeknek, sülteknek, de egy pirítóssal laktató vacsora. Nem kell túlbonyolítani, pár egyszerű alkatrész, és egy kis munka és már kész is.


Hozzávalók: 

- kígyóuborka
- lilahagyma
- tv paprika
- paradicsom
- feta (vagy sós lében érlelt, krémfehér) sajt
- (extra virgin) olívaolaj, só, bors


A zöldséget megmosom, a hagymát meghámozom. Az uborkát, paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymát pedig kis darabokra. Egy nagyobb salátás tálban összekeverem, borsozom és meglocsolom az olajjal. Átforgatom, és ekkor adom hozzá a kockákra vágott sajtot, hogy az kevésbé törjön össze.



Sózni csak tálalás előtt szoktam, hogy minél kevesebb levet eresszen a zöldség. Ekkor még egy kis olajjal meg lehet csurgatni és egy kis frissen vágott petrezselyem zöldjével hinteni.

Jó étvágyat hozzá!

Max 

3 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Pont ugy szeretem, ha sok a leve :) Ugyhogy nekem sozhatod elore...

Sandra G. írta...

Szia Max!

Szuper a recept és a kép is :)

látom másnak is megtetszett, és indult vele a delimanon! :(

http://www.delimanochefs.hu/recept/recept/6310/kati-salataja

üdv S.

Max írta...

Köszönöm Szandra!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin