Görög saláta
Ideális kísérője a grillezett ételeknek, sülteknek, de egy pirítóssal laktató vacsora. Nem kell túlbonyolítani, pár egyszerű alkatrész, és egy kis munka és már kész is.
Hozzávalók:
- kígyóuborka
- lilahagyma
- tv paprika
- paradicsom
- feta (vagy sós lében érlelt, krémfehér) sajt
A zöldséget megmosom, a hagymát meghámozom. Az uborkát, paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymát pedig kis darabokra. Egy nagyobb salátás tálban összekeverem, borsozom és meglocsolom az olajjal. Átforgatom, és ekkor adom hozzá a kockákra vágott sajtot, hogy az kevésbé törjön össze.
Sózni csak tálalás előtt szoktam, hogy minél kevesebb levet eresszen a zöldség. Ekkor még egy kis olajjal meg lehet csurgatni és egy kis frissen vágott petrezselyem zöldjével hinteni.
Sózni csak tálalás előtt szoktam, hogy minél kevesebb levet eresszen a zöldség. Ekkor még egy kis olajjal meg lehet csurgatni és egy kis frissen vágott petrezselyem zöldjével hinteni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
3 megjegyzés:
Pont ugy szeretem, ha sok a leve :) Ugyhogy nekem sozhatod elore...
Szia Max!
Szuper a recept és a kép is :)
látom másnak is megtetszett, és indult vele a delimanon! :(
http://www.delimanochefs.hu/recept/recept/6310/kati-salataja
üdv S.
Köszönöm Szandra!
Megjegyzés küldése