2010. május 13., csütörtök

Hogy grillezel mikor esik az eső?

A saslik összerakva, a plieszkavica ízesítve, megformázva, és az eső zuhog.
Jöhet tehát az "eretnekek" edénye a serpenyő. Tudom hogy most sokan felhördülnek, de ha éhes valaki, és az étel előkészítve, azt meg kell sütni. Ha nincs más akkor serpenyőben. (vád)alku vagy kompromisszum. Nem biztos hogy jó az ha elvakulunk egy bizonyos irányba. Megsül az szépen a serpenyőben is. És akkor itt az alternatíva a 4. emeleten élőknek is.



Szóval a grilltálunk, serpenyős tálunk. Készült plieszkavica, saslik és tzaziki.


Saslik:

- sertés comb
- füstölt sonka és szalonna
- fehér (főzős) hagyma

pác:

- olaj, bors, szárított zöld fűszerek




A sonkát, szalonnát és a combot egyforma kockákra vágtam, Elkészítettem az olajos pácot, és abba megforgatva pár órára a hűtőbe tettem érlelni.



A bambusz pálcákat beáztattam vízbe. A hagymát megtisztítottam, és nagyobb darabokra vágtam.
Váltakozva feltűztem az alapanyagokat, majd egy közepesen meleg serpenyőben forgatva, szép pirosra sütöttem.



Sütöttünk hozzá plieszkavicát és egy jó adag tzazikit.

Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Jaj, kerek belole!

Bianka írta...

Csodálatosan néz ki, de ennék belőle, pedig két napja készítettem hasonlót, de tepsibe. Nem annyira grill ízű, de ebben a mocsok időben fenséges

Garffyka írta...

Max, első gondolatom az volt, "ázva" :D
Kérek szépen! Mindenből! :D

Max írta...

Edit: elfogyott!!
Bianka: ez most a sláger étel, a szezon kezdetén
Garffy: majd sütünk egyet közösen!!!

Chef Viki írta...

Itt egy eretnek beszél a negyedik emeletről :-)))

Erdélyből hoztam autentikus miccset, osztán jól beletettem a serpenyőbe - grill és jó idő híján. Abszolúte emberi fogyasztásra alkalmasnak találtatott :-))

Max írta...

Kedves Eretnek CV!

Ha a rostlapon való sütést elfogadjuk, (lásd Királyhágó), akkor onnan már csak egy lépés a 4. emeleti serpenyő:-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin