2010. május 25., kedd

Bagettini al mascarpone

Bagettini al mascarpone

Annyira megtetszett a mascarponés tészta állaga, szerettem volna kipróbálni más formában is. Másnap este is puha a tészta, és nem morzsálódik. Készítés közben könnyű vele dolgozni, nagyon jó állagú a tészta.



Hozzávalók:

- 150 g rétesliszt
- 500 g sima liszt
- 250 g mascarpone
- 25 g cukor
- 40 g friss élesztő
- 300 ml langyos tej
- 1/2 kiskanál só
- 50 g olvasztott vaj

A kenéséhez: tojás sárgája és tej



Lágy tésztát dagasztok az alapanyagokból, lefedve kelesztem 35-40 percet. Lisztezett nyújtólapra teszem, kettéveszem. Kinyújtom kb. fél centi vastag kör alakra. Felvágom 12 egyforma háromszögre. Szorosan feltekerem, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket. Egyszerre 8 db-ot teszek, megkenem a tojásos tejjel, és kelesztem még egy negyed órácskát.
Előmelegített sütőben, 180 C-on szép pirosra sütöm.



Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon gusztán néznek ki

Névtelen írta...

Kedves Max!

A dnk-val kapcsolatban lenne kérdésem. Többször is megsütöttem már, legutóbb szögletes kihúzató formában, alufóliával letakarva. Egy és negyed órát sütöttem, igaz nem max. hőfokon, hanem 225 °C körül. (Nálam a max. 250 °C.) Kívülről szép, de a belseje kicsit mintha sületlen lenne. Ha viszont tovább sütöm, a külseje lesz nagyon barna. Van ötleted, hogy mi lehet a gond? Eddig még egyszer se sikerült olyan igazi, szép kenyeret sütnöm (mint pl. öregtésztával) ebből a tésztából. Vagy normális hogy a belseje kicsit vizesebb?
Anna

Garffyka írta...

Azt hiszem bevásárlok mascarponéból, raktárra is :)

Max írta...

Bianka: köszike!!
Garffyka: vigyázz függő leszel!!!

Anna: én így sütöm most: előmelegített sütő, benne melegszik a széthúzható hosszúkás forma, rajta egy kis tepsi, 250 C, alsó-felső. Így 20 perc, akkor forró edény ki, bele egy kis liszt, majd a DNK, rá a kis tepsi, és zutty vissza 50 percre. Ennyi!

Sz. Zita írta...

Nagyon fincsi ez a tészta, többször is megsütöttem a cipókat, és most kipróbáltam ezt is. Finom puha tésztája van, másnapra is, ki fogom próbálni édesen is. Köszönöm a receptet.

Max írta...

Zita! Örülök!!! Próbáld ki így is, és ezt meg is lehet tölteni.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin