Egy különleges köret. Körte, fűszeres krémsajttal megtöltve. Az édes gyümölcs, a fanyar krémsajt és a választott fűszerezés. Tálalhatjuk sült húsokhoz, grillezett finomságokhoz, de egy zöldségpürével is megállja a helyét.
Általában friss körtéből készítem, de a kemény-húsú, konzerv változattal is finom. Ha friss a körte, alaposan mossuk meg, vágjuk félbe és emeljük ki a magházát. pároljuk meg lobogó vízben, 4-5 percet. Csepegtessük le, és egy sütőlapra tegyük át.
Készíthetjük gyári krémsajttal, de a saját krémsajtunkkal még értékesebb az étel. Keverjünk ki körténként 1-1,5 evőkanál krémsajtot egy kevés tejföllel és ízlés szerinti fűszerekkel. Én a provanszi keveréket szoktam használni, ezzel is a mediterrán konyha felé terelve az ételt.
A kikevert tölteléket a körtékbe igazítom, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje megsül.
Személyenként egy körtével számoljunk. A fűszerek változtatásával, illetve ízesített sajtokkal változatos, zamatos köretet tudunk készíteni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
5 megjegyzés:
Ránézésre mondom, hogy imádnivaló :-)
A kép tuti!
Hű remeke, azt hiszem én sem ellenezném :)
Milyen guszta! Szívesen ennék belőle :)
Finom ám :)
Pedig én csak "hétköznapi" natúr sajttal készítettem, de ezt a fűszeres krémsajtosat is biztos kipróbálom.
Házi kecskesajttal is nagyon finom lehet :D
CV: gondolom nem én, hanem a recept imádni való:-))
Bianka: küld fény post:-)
Ami: siess mert nem marad!!
Garffy: az csak mi fogyasztjuk a Jánnyal, tehát marad a krémsajt:-)
Megjegyzés küldése