Ízesített fehérbor ecet. Ha esetleg szemet vetünk rá, az első, ami feltűnik az az ára. Horror árakat elkérnek érte, de nem tudhatjuk, mivel készítették.Gondolok itt arra, hogy a citromos esetleg citromolajjal készült, nem gyümölccsel. De mi is elkészíthetjük könnyedén ezeket az ízesítőket, a nekünk tetsző ízben.
Nem kell sokat csinálni, inkább többfélét. Én egy 1/2 literes palack ecetből legalább 3, de inkább 4 félét készítek. Készíthetünk belőle saláta öntetet, páclé vagy mártásokat is.
Most három féle készült, már lassan le is lehet szűrni. Citromos, zöld-citromos és bazsalikomos-rozmaringos.
A gyümölcsöt, ha nem tudunk bio-t venni, akkor alaposan tisztítsuk, és vékonyan hámozzuk meg. Tegyük jól záródó kis befőttes üvegbe, majd öntsük fel, jó minőségű fehérbor ecettel.
Hasonlóan járjunk el a zöld-fűszerekkel is. 8-9 napig érleljük, minden nap rázzuk fel. Az érlelés végén szűrjük le, és tegyük zárható üvegbe. 3-4 hónapig eltárolhatjuk így.
És mivel ízesíthetjük még?
- narancs, tárkony, kakukkfű, oregano, gyömbér, snidling...stb.
Csinos üvegben helyes gasztroajándék lehet, pláne ha mellékelünk mellé egy jó saláta receptet.
Munkára fel!
Max
3 megjegyzés:
Remek ötlet!
Max drága, köszönünk mindent, szuper volt! :D (csak rövid) Cicaanyának millió pusz :D
ja, lett net meg tv estére
Köszi hogy találkozhattunk!! Puszi mindenkinek!!!
Nagyon klasszak ezek az ecetek biztos elkészítem. Én viszont tudom ajánlani a medvehagyma-, cékla-, és százszorszép ecetet. Ezeket sima ecettel is el lehet készíteni. Érdemes kipróbálni, nagyon finom fűszeresek.
Megjegyzés küldése