2010. június 17., csütörtök

800. post: Grillezzünk 2.: Joghurtban pácolt csirkemell

Gondoltam rittyentek egy helyes kis statisztikát és összefoglalót a 800. post tiszteletére (ami igazából már a 802-es, de ez mindegy). De miután ez gasztroblog, nem pedig matematikai és pszichológiai szaklap, így marad az étel.

Zöld-fűszeres joghurtban érlelt csirkemell, vajas újburgonyával:



Friss zöld-fűszereket: bazsalikomot, metélőhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát apróra vágtam. Ezt egy pici kis sóval, joghurttal és olívaolajjal kikevertem, és ebben érleltem a csirkemell szeleteket. Nem kell sok idő neki, elég 2-3 óra, ez idő alatt a joghurt savtartalma megteszi a dolgát, és a hús rost szerkezetét meggyengíti.



Közben elkészítem a köretet, a megtisztított újburgonyát cikkere vágom, és lobogó, forró sós vízben 4-5 percet főzöm. Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat és vajat hevítek, ebben lepirítom a lecsepegtetett burgonyát, majd a végén bőségesen megszórom, apróra vágott petrezselyem zöldjével.

A grill rácsot (vagy serpenyőt) vékonyan megolajozom, és közepes lángon, keveset forgatva, megsütöm a húst. Azt hogy meddig kell sütni, sok minden befolyásolja, a hús vastagsága, hőfoka és a sütő hőmérséklete is. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, az első szeletet inkább vágjuk félbe, és nézzük meg, hogy jól megsült. Arra vigyázzunk, hogy a csirkehús könnyen kiszárad, ha sokáig sütjük. A vajas. petrezselymes burgonyával tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá!

Max

8 megjegyzés:

Bianka írta...

800. az nagyon szép eredmény. Finom a csirke

Edit (Esc) írta...

Gratulalok!

Chef Viki írta...

Gratulálok (drakulálok, hihi) drága Kepapi!!!

Max írta...

Köszönöm szépen!!

Itt szeretném megköszönni a billentyűzetnek, a fényképezőgépnek, a lelkes fogyasztóknak és nem utolsó sorban az Olvasóknak:-))

Maimoni írta...

És a monitor? Az smafu?
Gratula! :)))
(Ugyanezen a joghurtos csirkén gondolkodtam tegnap...hogy ma jó lenne. Erre tessék:)) Majd lesz helyette fokhagymás fokhagyma fokhagyma mártásban, fokhagyma olajjal leöntve.:))))

Garffyka írta...

Gratulálok!!!!
Mi is joghurtosan pácolt csirke-pulykamellet szoktunk grillezni :) Jó fokhagymásan is :)

Max írta...

Móni: persze a monitornak, és a magyar fokhagyma termelőknek is:-)
Garffyka: igen fokhagymásan is jó, ha van jó magyar fokhagymánk:-))

Renée írta...

Az idei fokhagyma elég drága lesz... Itt, Makó környékén vagy szétverte az eső/jég vagy megállt rajta a víz és megfőtt... :(
Mi is szoktunk grillezni, de ezt a joghurtos verziót még nem ismertem. A hétvégén szerintem kipróbálom. Köszi az ötletet!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin