2010. június 29., kedd

Fűszerszámok frissen

Ha van módunk és lehetőségünk, használjunk friss zöld fűszereket. Ha nincs kiskertünk, (pl.4.emelet:-)), akkor ezt megtehetjük akár az ablak párkányon vagy az erkélyen is. Megmutatom, mik azok amiket én sokat használok, ezeket ápoljuk, gondozzuk, és persze élvezzük a termését.


Metélő hagyma (snidling), bazsalikom és petrezselyem.


Lila és törpe bazsalikom, és kakukkfű.


Rozmaring és borsikafű.


Zsálya, oregánó és majoránna.

Csodás látvány az ablakban, fenséges illattal, és ami nagyon fontos, hogy frissen felhasználhatjuk.

Max

6 megjegyzés:

Puszedli írta...

Igazán szép látvány! :)

Edit (Esc) írta...

Mindig gondba vagyok mikor emlegeted a 4. emeletet... ram gondolsz, vagy Vikire, vagy mindkettonkre? :D
Roppanto jol neznek ki, es hasznosak is.

Garffyka írta...

És nagyon finomak :)
És sk lehet szárítani is, akkor biztos az kerül az üvegcsébe, amit akarunk.

Max írta...

Szép és nagyon hasznos:-)

A 4. emeleten sokan laknak, meg alatta is és felette is:-DD

Lesz ám szárított, meg keverék is!

kiselefánt írta...

Max, nyáron nekem is nagyon szépek az erkélyen, de a teleltetéssel gondban vagyok. Kint szoktak őket hagyni, vagy beviszed a lakásba? Nekem bent rendre kiszáradnak... :(((

Max írta...

Kiselfi: a telelés nekünk sem sikerül, így tavasszal új garnitúrával kezdünk, és ősszel mikor kezd gyengülni, akkor leszárítjuk, vagy fagyasztjuk.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin