2010. június 6., vasárnap

Szendvics sütés a tűzhelyen, lépésről-lépésre

Szerintem már sokunkkal előfordult, hogy evett volna egy melegszendvicset, de ezért nem akarta a sütőt bekapcsolni, begyújtani. Nézzük hogy lehet egyszerűen ropogós, finom szendvicseket készíteni lépésről-lépésre:




Megmutatom az egyik kedvenc, gyors szendvics sütési módszeremet. Vasalt szendvics néven szerepel nálunk. Kell hozzá egy jó kis tapadásmentes serpenyő, egy ehhez méretben hasonló, alaposan megtisztított aljú, lehetőleg szerint, kicsit súlyosabb edény.



A szendvics töltelékére nincs külön szabály, igazából mindenféle maradékot fel lehet hozzá használni. Fontos részlet viszont hogy az alsó és felső kenyér belsejét is meg kell kenni, mert így lesz jó ropogós. Én most egy kicsit szikkadt, kerek kenyeret használtam, ezt megkentem házi krémsajttal, erre sonka, és camembert sajt szeleteket tettem.


Közben kis lángon melegítettem a serpenyőt. Az összerakott szendvicset beletettem, majd erre rá az edényt. Pár perc alatt szép ropogósra sül, ekkor megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm. Gyorsan elkészül, és nem kell nagy energia, mert hamar megégne.


Kiveszem a megsült szendvicset, majd ezt egy éles késsel felvágom. Ha ügyesen előkészülünk, akkor pillanatok alatt elkészülünk vele.

Jó étvágyat!

Max

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Csúcs szuper ötlet. Köszi

Garffyka írta...

Finom is :)
Kevés sajtos fehérmártást is lehet rittyenteni hozzá, bele :)

Chef Viki írta...

Finom! Imádom!

Jöhet egy kis ilyen, meg egy kis Garffyka-féle verzió :-))

Rálötykölnénk BB borát, oszt kerek lenne a világ :-D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin