Sörben érlelt, hagymás sertéskaraj:
Grillezzünk 3.:
A pácolt húsoknak az íze teljesen megváltozik a páclétől. A sör azon kívül, hogy az ízét adja, a húst is puhítja. Fontos viszont, hogy a pácolásnál nem adunk hozzá sót, mert az a húst kiszárítja.
Páclé:
- 2 kis fej hagyma (lehet újhagyma vagy kisebb vöröshagyma)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss zöldfűszer (bazsalikom, oregáno, rozmaring, lestyán, majoránna)
- (frissen) őrölt bors
- 3 dl világos sör
- sertés karaj szeletek
Kence:
- mustár, olaj, só
A megmosott húst alaposan leszárítom, borsozom. A hagymát fél főre vágom, a fokhagymát apróra, a zöld fűszereket pedig apróra. A hús szeleteket rétegezve a hagymákkal és a fűszerekkel egy olyan edénybe teszem, ami légmentesen lezárható. Felöntöm annyi sörrel, ami ellepi, és legalább 3-4 órára (de egy egész éjszaka sem árt meg neki) hideg helyre teszem érlelni.
A húsokat alaposan leszárogatom, a hagymás sört pedig leszűröm, és a hagymás fűszert megtartom. A kencéhez kikeverem a mustárt az olajjal, sóval, és ha kell, akkor egy kis sörrel hígítom. Ezzel lekenem a hús minden oldalát, majd egy forró serpenyőben (vagy grill rácson) jól átsütöm. Ha nem vagyok biztos a dolgomban, elvágok egy szeletet, és megnézem mennyire sült meg. Egy fém serpenyőben, meleg sütőben át is lehet sütni, a biztonság kedvéért.
A leszűrt hagymákat a sütés végén pirítsuk meg, és ezt is tálalhatjuk a hús mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Max
5 megjegyzés:
Imádom!!!!!!!!!!!!!
Fantasztikus :-)
Ha ezt a férjem meglátná. Isteniiiii
Szuperul hangzik. Kipróbáljuk!
Nagyon jól hangzik. Viszont lenne kérdésem: Ez a pác mennyiség mennyi húshoz készült? Illetve kellően átveszi a hús a sót a kencéből? Amúgy nagyon guszta.
Renée: ez a mennyiség 8 szép szelethez, kb. 1,2 kg-hoz bőven elég. Nekünk elég sós volt így, de tálaláskor még korrigálható.
Megjegyzés küldése