2010. június 10., csütörtök

Mexikói kukoricás buci

Kukorica liszttel készült, a teteje pedig kukoricadarával van megszórva, hogy rusztikus legyen. A tésztája a kukorica liszttől szép sárga, de nem raktam sokat, ne legyen száraz a tészta. Szép sárga bélzet, ruganyos tészta és egy különleges íz a kukoricától.


Hozzávalók, 12 db-hoz:

- 2 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 7 dkg olívaolaj
- 32 dkg víz
- 8 dkg kukorica liszt
- 10 dkg rétes liszt
- 46 dkg sima liszt
- 2 dkg só

A kenéséhez egy tojás sárgája, és kukorica dara vagy búzadara.



Lágy tésztát dagasztok az alapanyagokból, és langyos helyen kelesztem 1,5-2 órát. Azért kell hosszabb idő, mert a kukorica liszt és a rétesliszt szemcséi így meg tudják szívni magukat nedvességgel, és ekkor lesz jó állaga a tésztának.


A megkelt tésztát újra átdolgozom, kerek lappá nyújtom, és felosztom 12 cikkelyre. Ezekből helyes kis zsömléket formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem, de két részletben, mert jól meg fog kelni.


Egy éles késsel vagy sniccerrel (tapétavágó) kereszt alakban bevágom, majd lekenem a tojássárgájával és megszórom a darával.
Előmelegített sütőben, 180 C-on, szép pirosra sütjük. Rácson kihűtjük, és utána jóízűen elfogyasztjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Max

4 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon jól néznek ki!

Bianka írta...

Nagyon finom, van is kukorica lisztem

szemirámisz írta...

Naaggyyyon gusztusosak!!! :))

Max írta...

Ami: és nagyon finom is volt!

Bianka: hajrá!!, majd mesélj

Szemirámisz: köszike

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin