Grill leckék: 1. kolbászok, grillerek.
Már többször írtam arról, hogy ha az ételt nem csak grill rácson sütjük meg, hanem serpenyőben, vagy egy kontaktgrillen, talán nem vétünk nagy hibát.
Hiszen nem adatik meg Mindenkinek, hogy módjában áll, vagy lehetősége van arra, hogy grillezzen. Hátha még mellé vesszük azt, hogy milyen áron kínálnak az üzletek grill húsokat, kolbászkákat vagy ún. grillereket. Ezek a bizonytalan tartalmú, általában erősen fűszeres, húspépből formázott rudacskák ára megdöbbentő. Nem tudom, mennyivel tud többet, egy finom, árában középkategóriás (1500-1700 Ft/kg) frankfurti virslinél. Ha a fiatalság ilyet enne, én inkább veszek virslit, debrecenit, sajtos párost és megsütöm azt.
Gyakori szereplők az asztalon, a Csevapcicivel és a Plejszkavicával. Ha egy kis olajos- zöld fűszereses páclével megkenem, és úgy sütöm meg, nagyon kitűnő ebédet lehet összehozni. Ezzel elsajátíthatjuk a grillezés alapjait, a sütés rejtelmeit.
Megtanulhatjuk a sütőnk kezelését, tudunk az idővel kalkulálni. Ha ezeket már el tudjuk készíteni, jöhetnek a komolyabb ételek. Lesz itt sörben pácolt karaj, BBQ szószban érlelt oldalas, és sok-sok szárnyas hús. Szót ejtünk a különböző köretekről és salátákról, és lesz egy kis visszatekintés is, a közelmúltban készített ételekről is. Ne felejtsük el, ezek az ételek elkészíthetőek serpenyőben és a negyedik emeleten is.
Grillezésre- sütésre fel!
Max
6 megjegyzés:
Nagyon ott van :)
Negyedik emelet :-)))
Bianka: köszike!
CV: ez célzás akart lenni, mert van olyan "ismerősöm", aki ott lakik:-))
Akkor jelentkezek: en is a negyediken :D
Szia Max! Szep a megujult honlapod. Akkor julius 6-an delutan talalkozunk, s vegre megkostolhatjuk a finom kezmuves fagyikat. Udvozlettel: Karib
Nagyon szép lett a honlapod!!! A képek is gyönyörüek!! Remélem, a nyáron eljutok Gyenesdiásra! ;-) Puszi Nektek! Zsófi
Megjegyzés küldése