2011. április 11., hétfő

Csokis-erdei gyümölcsös muffin

Egyszerű sütemény, kedvelt tízórai, uzsonna vagy kávézás kísérője. Fontos megemlíteni, hogy nem szabad túlbonyolítani. Nem kell bele sok íz, mert akkor agyonnyomják egymást. Nyugodtan használjunk már bevált párosításokat, itt sem fognak cserben hagyni bennünket. Készítésekor bevonhatjuk a munkába a gyerekeket is, így nem csak a süti a nap fénye, hanem a jó móka is.
Könnyű tészta, az erdei gyümölcsök és a csokoládé pedig jól illik egymáshoz. Használjunk mirelit gyümölcsöt, amit fagyosan tegyünk a tésztába, így az összes íze és zamata megmarad.



Hozzávalók, 12 db-hoz:

-          25 dkg liszt
-          2 MK sütőpor
-          1 MK szódabikarbóna
-          1 tojás
-          13 dkg Xukor (nyírfacukor) vagy cukor
-          1 TK vanília kivonat
-          1 dl olaj (dióolaj vagy narancsos olaj)
-          2,5 dl kefir (vagy joghurt)
-          5 dkg jó minőségű (min. 60%-os) étcsokoládé
-          15 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
-          Egy csipet (citromos) só



Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, a sütő formát béleljük ki muffin papírral. A csokoládét vágjuk apróra.


Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást keverjük habosra a Xukorral (cukorral), adjuk hozzá a sót, az olajat és a kefirt. Keverjük össze jól, majd adjuk hozzá a lisztet és a csokoládét. A végén adjuk hozzá a fagyasztott gyümölcsöt, és óvatosan keverjük bele, ügyelve arra, hogy ne törjük össze.


Adagoljuk a formában, és 20-25 perc alatt süssük meg. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk 5-6 percet a formában, majd utána tegyük rácsra, és azon hűtsük ki.



Fogyaszthatjuk kávézáshoz, tízóraira, de ha szépen megdíszítjük, akkor akár ajándékba is adhatjuk. Ugyanígy készíthetjük málnával, eperrel és meggyel is.
Jó étvágyat hozzá!
Max

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon, nagyon guszta

Max írta...

Köszönöm Bianka!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin