Hozzávalók 4 fő részére:
Nyúl java roston:
- 4 db nyúlgerinc filé
- 3-4 TK mediterrán (só mentes) fűszerkeverék
- Kevés olaj, só és őrölt bors
Aludttejes kukorica prósza:
- - 5 dkg sima liszt
- - 15 dkg kukoricaliszt
- - 3 dl aludttej (ezt helyettesíthetjük joghurttal, csak annak savanykásabb az íze)
- - 1 dl tejföl (12%-os)
- - 1/2 kk. szódabikarbóna
- - 1 csipet (citromos) só
Tálaláshoz:
- Kevés dióolaj
- Apróra vágott petrezselyem zöldje
Elkészítése:
Aludttejes kukorica prósza:
A liszteket átszitálom és összekeverem a sóval és a szódabikarbónával. Az aludttejet kikeverem a tejföllel, és folyamatos keverés mellett hozzáadom a lisztes keveréket. Alaposan összedolgozom, és egy kiolajozott, szögletes formába simítom. Előmelegített sütőben 170 C-on, alsó sütésen sütöttem 30-35 percet.
Tűpróbával ellenőriztem, és miután megsült, kivettem, rácsra fordítottam, és kihűtöttem.
Nyúl java roston:
A gerinc filéket 4 egyforma darabra vágom, és előző este bepácolom a só mentes fűszerkeverékbe. Sütés előtt sózom, borsozom, es kevés olajba forgatom, majd rostlapon, vagy serpenyőben szép pirosra sütöm minden oldalát, vigyázva arra, hogy ne szárítsam ki a húst.
Tálalása: egy kb. 6x6 cm-es darabot vágok a prószából, erre halmozok a grill szószból, a tetejére pedig az érmékre vágott nyúl sültet teszem, és külön edénykébe adok még mellé a grillszószból.
Én egy pohárka félszáraz fehérbort innék hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Max
További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/
7 megjegyzés:
Nagyon finom
Sosem készítettem még nyulas ételt, de ez istenien néz ki, szivesen megkóstolnám. :)
Finom ám!
Szemirámisz: azonnal kóstolni!!! nagggyon finom!
Ez nagyon gusztának tűnik. Én eddig csak a prósza részét ismertem :) Szerintem a husi nélkül is finom. Amúgy kinézetre is gyönyörű.
eSKa! nyuszit még nem kóstoltál? annyira finom!!
Az érdekelne, hogy a prószát milyen méretű formában sütöd.
Kedves Névtelen!
Azért nem írtam méretet, mert attól függ milyen vastagon szeretnénk tálalni. Én egy 22x22 cm-s tepsiben sütöttem.
Megjegyzés küldése