Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 13 dkg vaj/margarin
- 1 dl joghurt
- 10 dkg finomra reszelt, félkemény sajt
- só, bors
- 13 dkg vaj/margarin
- 1 dl joghurt
- 10 dkg finomra reszelt, félkemény sajt
- só, bors
Ízesítetők (ez a mennyiség az egész adag tésztához való):
Paprikás:
- 2 TK pirospaprika
Zöldfűszeres:
- 1 TK (szárított) petrezselyem zöldje
- 2 TK provanszi fűszerkeverék
Kenéshez:
- 1 tojás sárgája
- 1 tojás sárgája
A lisztet átszitálom, a fagyos vajat összevágom kis darabokra. A sajtot a legkisebb reszelőn lereszelem, és a lisztbe keverem. Kicsi só és bors, majd a lisztes keveréket a robotgép késes aprítójába teszem, bele a vajat is. Pár pillanat alatt morzsásra darálom, és hozzá adom a joghurtot. Keverem, míg összeáll egy kis gombócba. Ha ízesítem, akkor itt teszem bele az ízesítőt, és azt is bele dolgozom.
Kiveszem a tartályból, egy Folpackba csomagolom, és a hűtőbe teszem pihenni legalább egy-másfél órát.
A tésztát négy darabra vágom, és abból keskeny csíkokat (mint egy sál) nyújtok. Megkenjük tojással, és egy derelyevágóval vékony csíkokra vágjuk. Érdemes mindjárt a sütőpapíron csinálni, és csak szépen széthúzkodni a csíkokat, ezzel megspóroljuk az átpakolást. Előmelegített sütőben, 170-180 C-on szép pirosra sütjük. Vigyázat hamar megsül, és a vékonyabb végek hamar barnulnak.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Jó étvágyat hozzá!
Max
3 megjegyzés:
Utólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD
Viszont Neked is kedves Mézigörl!
Nagyon ötletes
Megjegyzés küldése