Hozzávalók, 4 fő részére:
Nyúl kebab:
- 50 dkg nyúl aprólék filé
- 2 TK dijoni mustár
- 2 TK magos mustár
- 2 TK provanszi fűszer keverék
- 2-3 TK olaj
- Só, bors, saslik (bambusz) nyárs
Zöldséges grillmártás: sárgarépás-paradicsomos (chutney)
Zöldfűszeres gersli (hántolt árpagyöngy)
- 30 dkg gersli
- 1 EK olaj
- 3 TK zöldfűszer keverék (lehet szárított is)
- Só, bors, alap lé vagy forró víz
Elkészítése:
Kebab:
A nyúlhúst megmosom, átvizsgálom, és az esetleges csont maradványoktól megtisztítom. Felvágom nagyobb darabokra, és egy késes aprítóban megdarálom. Hozzáadom a kétféle mustárt, sózom, borsozom és fűszerezem, majd kevés olajat csurgatva hozzá, pépes masszává darálom össze. Félre teszem legalább 1-1,5 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A nyársakat beáztatom hideg vízben, majd megtörlöm, és vékonyan bekenem olajjal. A darált húsból kis hurkákat formázok, rá a nyársra. Rostlapon vagy grill rácson, kis energián, többször megforgatva megsütjük. A tálalásig melegen tartjuk.
Gersli:
Az árpagyöngyöt leöblítjük, megszórjuk a zöldfűszerekkel, sózzuk és borsozzuk, majd annyi forró alap lében (vagy vízben) amennyi bőven ellepi, 15- 20 percig főzzük. Zárjuk el az energiát, és lefedve hagyjuk még 10-15 percet párolódni, ennyi idő alatt biztosan megpuhul.
Tálalása:
A zöldfűszeres gerslit terítsük el a tányéron, két szélére halmozzunk a szószból, közéje pedig tegyük a kebabot. Személyenként 2-3 nyársat számoljunk. Könnyű, száraz fehérbort ajánlanék hozzá.
Jó étvágyat!
Max
További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/
http://gasztrabbit.blogspot.com/
7 megjegyzés:
Hm... ezt szívesen megkóstolnám! :)
Hát Ami sajnálattal kell közölnöm, hogy már elfogyott(-:
Mesterem, ez állati jó!!!
Köszönöm kedves CV!!!【ツ】
hű, ez is az Isteni ízorgia kategória. szarvashusiból volt szerencsém enni ilyent, igaz nem nyársra szúrva. ha tehetném, ezt se hagynám ki.
Játékra hívlak, nézz be hozzám!
Jutka, köszönöm szépen!
4Gyerek: nekem így nyársra húzva jobban tetszik, megéri pepecselni vele.
Megjegyzés küldése