2011. április 21., csütörtök

Tejes mini bagettek


Puha, foszlós tészta, tökéletes reggelizéshez. Ehetjük lekvárral is, de húsvétkor fogyaszthatjuk a sós kalács alternatívájaként. Ajánlom annak, aki nem szeretne nagyobb adag tésztát készíteni egyszerre, inkább frissen reggelire készítene péksüteményt.


 
Hozzávalók 8 db-hoz:

-          15 dkg rétes liszt
-          35 dkg sima liszt
-          2 dkg só
-          2 dkg cukor
-          2,5 dkg friss élesztő
-          4 dkg puha vaj/margarin
-          32 dkg tej (legalább 2,5%-os)
-          ½ MK búzasikér (elhagyható)
-          1 EK burgonya pehely (elhagyható)


 
Puha rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Borítsuk a tésztát gyengén lisztezett nyújtólapra. Osszuk 8 egyforma darabra, formázzuk gombóc alakra, majd az hengergessük rúdformára. Tegyük sütőpapírral bélelt lapra, és letakarva kelesszük még legalább 30 percet.



Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A bagettek tetejét egy éles késsel vágjuk be 2-3 helyen, és egy kis langyos vízzel spricceljük meg.
Tegyük a meleg sütőbe, vegyük vissza a hőfokot 180 C-ra, és süssük szép pirosra (kb. 25-30 percig). Amikor megsült, vegyük ki, spricceljük meg ismét vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

De kis mosolygósok!

:-)

Garffyka írta...

Nagyon kelletik magukat! :)

Max írta...

El is fogytak, lehet újra(-:

Szemi írta...

Az jó, ha elfogytak, azt jelenti, hogy finom volt! :)
Mondjuk ezt látni is rajtuk, nagyon guszták. :))

Max írta...

Köszike!

Max írta...

Köszi, és viszont!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin