Puha, foszlós tészta, tökéletes reggelizéshez. Ehetjük lekvárral is, de húsvétkor fogyaszthatjuk a sós kalács alternatívájaként. Ajánlom annak, aki nem szeretne nagyobb adag tésztát készíteni egyszerre, inkább frissen reggelire készítene péksüteményt.
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 15 dkg rétes liszt
- 35 dkg sima liszt
- 2 dkg só
- 2 dkg cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 4 dkg puha vaj/margarin
- 32 dkg tej (legalább 2,5%-os)
- ½ MK búzasikér (elhagyható)
- 1 EK burgonya pehely (elhagyható)
Puha rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Borítsuk a tésztát gyengén lisztezett nyújtólapra. Osszuk 8 egyforma darabra, formázzuk gombóc alakra, majd az hengergessük rúdformára. Tegyük sütőpapírral bélelt lapra, és letakarva kelesszük még legalább 30 percet.
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A bagettek tetejét egy éles késsel vágjuk be 2-3 helyen, és egy kis langyos vízzel spricceljük meg.
Tegyük a meleg sütőbe, vegyük vissza a hőfokot 180 C-ra, és süssük szép pirosra (kb. 25-30 percig). Amikor megsült, vegyük ki, spricceljük meg ismét vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
6 megjegyzés:
De kis mosolygósok!
:-)
Nagyon kelletik magukat! :)
El is fogytak, lehet újra(-:
Az jó, ha elfogytak, azt jelenti, hogy finom volt! :)
Mondjuk ezt látni is rajtuk, nagyon guszták. :))
Köszike!
Köszi, és viszont!
Megjegyzés küldése