Lássuk a medvét! Anyuéktól kaptunk egy nagy adag medve hagymát. Csináltunk belőle pesto alapot, fagyasztottunk leaprítva és levélben, tettünk el olajba, de frissen is ettünk belőle. Tettünk a szendvicsre és csináltam ezt a csónakot. Füstölt, házi sonkával és medvehagymával. Már sütéskor vonzó az illata, hát még az íze!
Hozzávalók, 12 db-hoz:
Tészta:
- 18 dkg rétesliszt
- 42 dkg sima liszt
- 6 dkg olaj
- 2 dkg só
- 2 dkg cukor
- 32 dkg langyos víz
- 2 dkg friss élesztő
- 1 KK búzasikér (elhagyható)
Töltelék:
- 10 dkg natúr krémsajt
- 2 EK tejföl
- 2 EK joghurt
- 3 EK reszelt, kemény sajt (parmezán)
- 10 dkg házi, füstölt sonka
- 1 marék aprított medvehagyma
Puha, rugalmas tésztát dagasztunk, majd lefedve, 30 percet kelesztjük.
Keverjük ki a tejfölt, a joghurtot a krémsajttal, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot.
Vegyük a tésztát három egyforma részre. Nyújtsunk belőle, egy 40 centi hosszú, 20 centi széles lapot. Kenjük meg a krémmel, erre tegyük a felcsíkozott sonka 1/3-át, és a medvehagymát.
Tekerjük fel szorosan, majd vágjuk négy egyforma darabra. A csónakok közepébe vágjunk bele egy éles késsel (borotvapenge), de vigyázzunk, hogy ne vágjuk végig.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 C-on süssük szép pirosra. Rácson hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
7 megjegyzés:
Maimoninál is mondtam én, hogy most már tűz-víz be kéne szerezni a medvehagymát.
jók ezek a csónakok.
Köszönöm! Siess a kereséssel, mert lassan kifut. Nézd meg a piaci néniknél, mert néha ott is lehet kapni. Próbáld ki, érdemes!!
Juj, de jol nez ki!
Most kerek, rogton, egyet!
Biza lehet nalunk is kapni a piacon, 4 Gyerek, keressd "Leurda" neven...
kifut? nálunk nem hiszem. itt még a hóvirág sem nyílt el. :D
Edit: tudom leurda. de azért köszi. Oldalbordám szerint másfél évtizede még nálunk is volt a kertben. ha ő mondja...
de ma beszabadítom magam a piacokra.
Kifut! Kvaron teli a piac vele mar egy jo hete! Habar feletek hidegebb van.
Hű remekül néznek ki
Ma megyünk a parkba medvehagymát szedni! Majd jövök recepteket csenni :)
Megjegyzés küldése