2011. november 4., péntek

Cseresznyés, diós brownie

Csokis, de nem kesernyés, mégis csokis, igazi kávézáshoz illő sütemény. Nem mindenki szereti a kesernyés, erős csokis ízt. Sokáig puha marad, jól szeletelhető, csinos celofán zacskóban akár tetszetős gasztró ajándék is lehet. A cseresznyét lecserélhetjük áfonyára vagy mazsolára, a dió felét pedig török mogyoróra. Egyszerűen elkészíthető, amatőröknek ajánlom, ezzel biztos sikert lehet elérni.




Hozzávalók:

-          15 dkg, min. 70%-os étcsokoládé
-          15 dkg sótlan vaj
-          8 dkg barna cukor
-          7 dkg nyírfacukor
-          3 tojás
-          Pár csepp vanília kivonat
-          1 kk (citromos) só
-          7 dkg világos rozsliszt
-          6 dkg tönkölybúza liszt
-          10 dkg, pirított, durvára vágott dió
-          2 ek aszalt cseresznye
-          A tepsi kenéshez vaj és liszt




Melegítsük elő a sütőt, 180 C-ra. A vajat kis lángon olvasszuk meg, adjuk hozzá a darabokra vágott csokoládét, és olvasszuk fel. Keverjük bele a cukrokat, és zárjuk el a lángot, és hagyjuk feloldódni a cukrot.




A tojásokat a vanília kivonattal verjük fel fehéredésig, majd lassan adagoljuk hozzá az olvasztott egyveleget. Keverjük jól össze, és adjuk hozzá a lisztet és a diót. Az aszalt cseresznyét vágjuk félbe, és kevés liszttel hintsük meg. A tepsit (kb. 25x20 cm-es) kenjük ki vajjal és hintsük be liszttel. Terítsük le a kakaós massza felét az aljában, arra a cseresznyét majd a tetejére a maradék masszát.
Előmelegített sütőben, 180 C-on, 35-40 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!

Max

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Szirénhangja van ennek a cuccnak :-)))

Legalábbis én úgy hallom :-)

Max írta...

Alapmű((-:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin