Csokis, de nem kesernyés, mégis csokis, igazi kávézáshoz illő sütemény. Nem mindenki szereti a kesernyés, erős csokis ízt. Sokáig puha marad, jól szeletelhető, csinos celofán zacskóban akár tetszetős gasztró ajándék is lehet. A cseresznyét lecserélhetjük áfonyára vagy mazsolára, a dió felét pedig török mogyoróra. Egyszerűen elkészíthető, amatőröknek ajánlom, ezzel biztos sikert lehet elérni.
Hozzávalók:
- 15 dkg, min. 70%-os étcsokoládé
- 15 dkg sótlan vaj
- 8 dkg barna cukor
- 7 dkg nyírfacukor
- 3 tojás
- Pár csepp vanília kivonat
- 1 kk (citromos) só
- 7 dkg világos rozsliszt
- 6 dkg tönkölybúza liszt
- 10 dkg, pirított, durvára vágott dió
- 2 ek aszalt cseresznye
- A tepsi kenéshez vaj és liszt
Melegítsük elő a sütőt, 180 C-ra. A vajat kis lángon olvasszuk meg, adjuk hozzá a darabokra vágott csokoládét, és olvasszuk fel. Keverjük bele a cukrokat, és zárjuk el a lángot, és hagyjuk feloldódni a cukrot.
A tojásokat a vanília kivonattal verjük fel fehéredésig, majd lassan adagoljuk hozzá az olvasztott egyveleget. Keverjük jól össze, és adjuk hozzá a lisztet és a diót. Az aszalt cseresznyét vágjuk félbe, és kevés liszttel hintsük meg. A tepsit (kb. 25x20 cm-es) kenjük ki vajjal és hintsük be liszttel. Terítsük le a kakaós massza felét az aljában, arra a cseresznyét majd a tetejére a maradék masszát.
Előmelegített sütőben, 180 C-on, 35-40 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
2 megjegyzés:
Szirénhangja van ennek a cuccnak :-)))
Legalábbis én úgy hallom :-)
Alapmű((-:
Megjegyzés küldése