2012. március 7., szerda

A házi Gnocchi felhasználása

A Gnocchi készítéséről szóló bejegyzésben azt ígértem, mutatok felhasználási lehetőséget a kifőzött tésztához.  A Gnocchi egy olyan tészta, amit felesleges túlkombinálni. Jól illenek hozzá az egyszerű mártások, például az alap bazsalikomos paradicsommártás. Két egyszerű receptet hoztam. Az első a csirkés-tejszínes gombás.


Sült csirke (comb) hozzá egy egyszerű gombamártás. Kevés vajat hevítünk, azon megfuttatunk apróra vágott (vagy reszelt) fehér hagymát. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, és lepirítjuk a hagymás vajon.


Addig pirítsuk, míg a gomba elfövi a levét. Öntsük fel kevés fehérborral, és pároljuk puhára benne. Sózzuk és borsozzuk, majd öntsünk rá kevés tejszínt, és forraljuk be a megfelelő sűrűségűre. Tálaljuk a sült csirkecombok mellé és a kifőzött gnocchihoz. Szórjuk meg apróra vágott zöld-fűszerrel.


A második az én nagy kedvencem. Vaj és olívaolaj keverékén lepirítva, meghintve őrölt színes borssal, csilipehellyel és szárított petrezselyem zöldjével. Forgassuk össze alaposan, és forrón tálaljuk.


Ezt fogyaszthatjuk akár magában, vagy egy kis fokhagymás tejfölbe mártogatva. Nagyon jó mártogatósnak, különböző dipekhez, beszélgetős-borozgatós alkalmakhoz. Ne feledjük: a kevesebb néha több!

Jó étvágyat hozzá!

Max

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Azt a boros-gombás cuccot felettébb lájkolom :-) Mesésen néz ki!

Éva írta...

Nagyon finom lehet akár az egyik akár a másik! Köszi! Először azért hozzálátok a tészta kipróbálásához!

Max írta...

Köszönöm! Miután felfedeztük a jó burgonyát, a gnocchi készítéséhez, azóta sláger termék lett.

Névtelen írta...

Szia!

A legjobb gnocchit életemben Nápolyban ettem, dióval, gorgonzolával...érdemes kipróbálni, hátha valahol rábukkansz a receptjére. Biztos, hogy nem bonyolult elkészíteni, a délolaszok sem szeretik túlkomplikálni a főzést.
Barbi

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin