Sütőben,
olaj nélkül készített finomság. Nem kell sokat vesződni vele, míg sül, el
tudunk készülni más feladatokkal. Előzménye többek között a Chips
bundában sült halfilé volt. A közétkeztetésben egyre jobban szerepet kap a
kevés/kevesebb olajban vagy sütőben sütés. Otthon is készíthetünk ilyen módon
sült húsokat.
Elkészítési
idő: 45-50 perc
70-80 dkg
csirkemell filé
25-30 dkg
natúr kukoricapehely (Corn flkaes)
4-5 evőkanál
majonéz
2 evőkanál
étolaj
só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A húst
öblítsük le, és töröljük szárazra. Vágjuk egyforma, két centis csíkokra. Sózzuk
és borsozzuk meg.
2. Kenjük
be a csíkok minden oldalát majonézzel. A kukoricapelyhet zúzzuk apróra (egy
erősebb tasakban, egy nyújtófával könnyen összetörhetjük). Melegítsük elő a
sütőt 175 fokra, egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük be
vékonyan olajjal.
3. A
majonézes húst forgassuk meg a zúzott kukorica pehelybe, kicsit nyomogassuk rá,
és fektessük a sütőlapra.
4. tegyük a
forró sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük ropogósra, de félidőben vegyük ki, és
forgassuk át a húsokat.
5.
Tálaláskor adjunk hozzá zöldsalátát és majonézt.
Jó étvágyat hozzá!
Max
4 megjegyzés:
Elkészítettem. Isteni! Köszönöm, Max.
Próbáld ki tortilla chips-el is. Azzal még jobb (szerintem)!
Max kedves, a válogatós lányom (aki ezt kapta ma ebédre) azzal állított be, hogy ez valami brutálisan finom volt - és ez kb. Oscar díjjal ér fel nála.
Én is elkészítem, az tuti, a fiam már régóta rágja a fülemet, hogy ilyet készítsek!:) Istenien néz ki!
Megjegyzés küldése