2014. április 8., kedd

Kukoricapelyhes csirkefalatok

Sütőben, olaj nélkül készített finomság. Nem kell sokat vesződni vele, míg sül, el tudunk készülni más feladatokkal. Előzménye többek között a Chips bundában sült halfilé volt. A közétkeztetésben egyre jobban szerepet kap a kevés/kevesebb olajban vagy sütőben sütés. Otthon is készíthetünk ilyen módon sült húsokat.

Elkészítési idő: 45-50 perc

70-80 dkg csirkemell filé
25-30 dkg natúr kukoricapehely (Corn flkaes)
4-5 evőkanál majonéz
2 evőkanál étolaj
só és bors





Fotó: Szeiler Stúdió

1. A húst öblítsük le, és töröljük szárazra. Vágjuk egyforma, két centis csíkokra. Sózzuk és borsozzuk meg.
2. Kenjük be a csíkok minden oldalát majonézzel. A kukoricapelyhet zúzzuk apróra (egy erősebb tasakban, egy nyújtófával könnyen összetörhetjük). Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük be vékonyan olajjal.
3. A majonézes húst forgassuk meg a zúzott kukorica pehelybe, kicsit nyomogassuk rá, és fektessük a sütőlapra.
4. tegyük a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük ropogósra, de félidőben vegyük ki, és forgassuk át a húsokat.
5. Tálaláskor adjunk hozzá zöldsalátát és majonézt.

Jó étvágyat hozzá!

Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

4 megjegyzés:

undercover írta...

Elkészítettem. Isteni! Köszönöm, Max.

Max Gastro írta...

Próbáld ki tortilla chips-el is. Azzal még jobb (szerintem)!

undercover írta...

Max kedves, a válogatós lányom (aki ezt kapta ma ebédre) azzal állított be, hogy ez valami brutálisan finom volt - és ez kb. Oscar díjjal ér fel nála.

Roza írta...

Én is elkészítem, az tuti, a fiam már régóta rágja a fülemet, hogy ilyet készítsek!:) Istenien néz ki!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin