2018. december 11., kedd

Mediterrán zöldséges halleves


Akkor ismét tegyünk azért, hogy több hal fogyjon. Ez a recept egy andalúz tapas bárból származik, kicsit átírva a hazai lehetőségekre. Meg lehet vele mutatni a hal ezernyi arcát, és azt hogy van a halászlén kívül is halleves. Érdemes tömör húsú hallal dolgozni, és amikor az edénybe kerül, akkor már csak óvatosan keverjük, de inkább rázogassuk.




Elkészítési idő: 25-30 perc

60-70 dkg halfilé (pl. szarvasi afrikai harcsa)
10-15 dkg magozott olajbogyó
2 szál újhagyma karikákra vágva
2 szál sárgarépa kockázva
1 szál fehérrépa
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
só, bors, sómentes ételízesítő



1. Vágjuk kockákra a halfilét, sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajon pár perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát. Adjuk hozzá a répákat, hintsük meg egy kevés ételízesítővel, pirítsuk 2-3 percet. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, és öntsük fel 1-1,5 liter hideg vízzel.
2. Közepes lángon főzzük 6-8 percig, míg a zöldség megpuhul. Vágjuk félbe az olajbogyókat, és a hal hússal együtt adjuk a leveshez. Főzzük pár percet, és frissen vágott metélőhagymával hintsük meg tálaláskor.  

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin