2018. december 17., hétfő

Olaszos halfilé


Halat és még, még halat. Nagyon szeretem, hogy annyira sok féle módon lehet felhasználni. Volt a pajtában egy esküvő, ahol a menü része volt az ilyen módon elkészített hal. Nagyon jól szerepelt, és több, a halaktól ódzkodó vendég is azt mondta, így megette, és igazán ízletes volt. Tömör húsú halat válasszunk hozzá, és a paradicsom is inkább legyen húsos, mint leveses.



Elkészítési idő: 25-30 perc

1 kg halfilé (pl. szarvasi afrikai harcsa)
3-4 db nagyobb paradicsom, vastag karikákra vágva
10-15 dkg szeletelt félkemény sajt (pl. Gouda, Edami)
2-3 teáskanálnyi mediterrán fűszerkeverék (sómentes)
Petrezselyem, bazsalikomlevél,
Só, őrölt színes bors, kevés olaj a sütéshez



1. Töröljük szárazra a halfilét, vágjuk 6-8 szép szeletre. Sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Kenjünk ki egy sütőtálat olajjal vékonyan. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. Tegyük a halszeleteket az olajozott edénybe. Tépjünk vagy morzsoljunk petrezselyem és bazsalikom levelet a halra, arra fektessünk két-három karika paradicsomot, és fedjük be sajt szelettel.
3. Süssük a forró sütőben 12-15 percet, míg a sajt megolvad és kezd pirulni (a sütési idő nagyban függ a halszeletek vastagságától.). Tálaláskor hintsük meg apróra vágott zöldfűszerekkel.

Tipp és trükk: Érdemes vastagabb szeletelt sajtot választani hozzá. Sütés előtt vegyük ki 2-3 órával a halat a hűtőből, úgy süssük meg. Jól illik az ételhez egy hideg száraz hosszúlépés vagy egy rozé fröccs.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin