Pár napos távollét után visszatérve, mindjárt meg is osztom az új danubius torta képeit.
Készült DjSoma névnapja alkalmából, nagyon fincsi lett.
És akkor a címben szereplő igazi családi recept, Anyukám szokta csinálni, és ezt a receptet mi is használjuk, népszerű étek nálunk, sokszor bent van a "táncrendben".
Tényleg Anya, észre vetted hogy a makarónikon kisebb lett a lyuk, meg az egész makaróni is? szerintem.
Kell hozzá 50 dkg makaróni, sós vízben kifőzve ( olaj nem kell a vízbe ). Ha kész csepegtessük le, és öntsük egy kiolajozott sütőtálba.
Keverjünk ki 5 egész tojást 450 gr-os tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, és tegyünk bele 2-3 ek olajat. Reszeljünk le 20 dkg trappista sajtot, és annak is 2/3-át keverjük bele az öntetbe.
Ezzel öntsük nyakon a makarónit, és szórjuk rá a maradék sajtot. Kicsit rázogassuk meg, hogy eloszlódjon, és előmelegített sütőben 200 c-on süssük pirosra ( ez kb. 35-40 perc ).
Igazi könnyű étel, így ünnepek utáni nemakarokhústenni napokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése