2008. január 6., vasárnap

Anyukám sajtos makarónija és danubius torta újra

Pár napos távollét után visszatérve, mindjárt meg is osztom az új danubius torta képeit.


Készült DjSoma névnapja alkalmából, nagyon fincsi lett.


És akkor a címben szereplő igazi családi recept, Anyukám szokta csinálni, és ezt a receptet mi is használjuk, népszerű étek nálunk, sokszor bent van a "táncrendben".
Tényleg Anya, észre vetted hogy a makarónikon kisebb lett a lyuk, meg az egész makaróni is? szerintem.


Kell hozzá 50 dkg makaróni, sós vízben kifőzve ( olaj nem kell a vízbe ). Ha kész csepegtessük le, és öntsük egy kiolajozott sütőtálba.


Keverjünk ki 5 egész tojást 450 gr-os tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, és tegyünk bele 2-3 ek olajat. Reszeljünk le 20 dkg trappista sajtot, és annak is 2/3-át keverjük bele az öntetbe.




Ezzel öntsük nyakon a makarónit, és szórjuk rá a maradék sajtot. Kicsit rázogassuk meg, hogy eloszlódjon, és előmelegített sütőben 200 c-on süssük pirosra ( ez kb. 35-40 perc ).




Igazi könnyű étel, így ünnepek utáni nemakarokhústenni napokra.





Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin