Pár napos távollét után visszatérve, mindjárt meg is osztom az új danubius torta képeit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvism65BYtJnDHplAe-wyGvjHSDabdzxWVW9oh1sBNXsBC0sdVmUvC9xhn18WuDZaRq1lidMmaxS1fmu9fCj_Oqsh1hnXfCgQYut4W45mBocYvx8_WBLLu8r2wQ8mcfgyRv89peZqBLxA/s320/tort1.jpg)
Készült DjSoma névnapja alkalmából, nagyon fincsi lett.
És akkor a címben szereplő igazi családi recept, Anyukám szokta csinálni, és ezt a receptet mi is használjuk, népszerű étek nálunk, sokszor bent van a "táncrendben".
Tényleg Anya, észre vetted hogy a makarónikon kisebb lett a lyuk, meg az egész makaróni is? szerintem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEceXLLSziRjh8WvkinAmIdQ4M-4ozvOI2UcjIgerxTsGIOeDzGT2OTVRaUNWLafs7c8AxdM9l-aX-yaKL5nuwj4c4E6HiunZ7drUyQgAtdSJYSKH2flHKO6ftvvIc1zoM50WkCtnz6jQ/s320/sajtma1.jpg)
Kell hozzá 50 dkg makaróni, sós vízben kifőzve ( olaj nem kell a vízbe ). Ha kész csepegtessük le, és öntsük egy kiolajozott sütőtálba.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj-tGiBTIP7-greIAPhyphenhyphenMriEfdkEor8-XwGVwS3ZLNjwuBtlVf9BSYYXYGKm-0k1GOpEIKeDA_HzlDPmwQxnPkY7N9fddRK5JoGSn5wMd0B4zdkwVvn_WhJneTWxivuBck3czvY4lNBuU/s320/sajtma2.jpg)
Keverjünk ki 5 egész tojást 450 gr-os tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, és tegyünk bele 2-3 ek olajat. Reszeljünk le 20 dkg trappista sajtot, és annak is 2/3-át keverjük bele az öntetbe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvkk_AL4ac3fhrXKveNsEYJEezecWP1STa5LbbCTmQ6spkl0lsuoqvgTZ1MN9x7zSkfrPd6sd1ZCcVRz59qNjBRJShKqUpkNMS2fYs3d3pB-71SD4_rV39Vhtlz2KymWPURX3rifsbgyA/s320/sajtma3.jpg)
Ezzel öntsük nyakon a makarónit, és szórjuk rá a maradék sajtot. Kicsit rázogassuk meg, hogy eloszlódjon, és előmelegített sütőben 200 c-on süssük pirosra ( ez kb. 35-40 perc ).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2hyk78_2W1pxxA_eWWdd7xF7sbBiVWGb3yOQsWl-V5kVcCEBxurdda9ti4V1i76NMEv9uJvWQbyWU_YgcKQKxGtE24cCeleztW8jH6MX9Ap3_8-SjwUjBbrL5N2SXul56SxTKokWrEgw/s320/sajtma4.jpg)
Igazi könnyű étel, így ünnepek utáni nemakarokhústenni napokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése