Az első a rozmaringos burgonya egy tovább fejlesztett változata, amit ha egy kis felvert tojással nyakon öntünk és megsütjük egy serpenyőben, akár még egy gyors ebéd is lehet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj71xtqiS-5_1eFyvNZIfiA9Zfe5OKP0CYQpzfLDOqw3_rVV6kAC3kyF6YO_merqSCqzDZb_wPNMDhuVhL2NioqshpPjafSx_UzVqd4IlD-D6hgVYLOEmga2juPcu1RvxyxyqTS7KRhOT0/s320/kru2.jpg)
Paradicsomos-petrezselymes tepsis burgonya:
1 kg sütni való burgonya, 1 adag mediterrán sült paradicsom ( 2 db paradicsom ), 5-6 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, színes bors, rozmaring, olíva olaj, vaj,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfiZiic_kPK2eFhWud5pkeRo-25BkergPyyDe6vVFd5fr9XrInIifX26Gon-Mqw9WZPA3eS474CG1_UlIgyYi2C2jaqBduNHxJWhi52wJr484B2pCBSFfOPeAF0Z5hNt_C-w1PiZa3kJE/s320/kru1.jpg)
A burgonyát meghámozom, negyedekre, cikkekre vágom, és félkeményre főzöm. Lecsöpögtetem, a paradicsomot megfosztom a héjától, és durvára vágom. A fokhagymát a kés lapjával összenyomom, és petrezselyemmel durvára vágom, és közben a borsot is rászórom, és azt is vágom, így a fokhagyma olaja erősítí az ízeket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6zNhxt83V1MWZ1GekDs_bmg9MGFlxV06n7YllnACj6a3MuL3zEuI7RllKLhyphenhyphenqTRTxHvFtcT4881moIzeicYlXYt_qhuzh-vzJVr_8ip1CemgidSusMufioknOhVpPQJuyWH2diNtOsKw/s320/tepsikru1.jpg)
1 kg burgonya előfőzve, cikkekre vágva, 2-3 közepes savanykás alma, 1 szál parasztkolbász, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2-3 fej nagyobb gomba, 2 db szárított fűszerpaprika, só, bors, olíva olaj,
A cikkere vágott burgonyát egy kiolajozott tepsibe teszem, rászelem az almát ( hámozva, magházától megfosztva ), a szalonnát kockázva, a kolbászt negyed karikákra vágom. A gombát megtörölgetem, a tönkjét kivágom és szépen azt is feldarabolom, a gombát pedig negyedekre szelem. Sózom ( érzéssel, mert a szalonna sós ), darált borssal megszórom, a fűszer paprika magját kiveszem, vékony csíkokra vágom, és egy kis olajjal összekeverve ráöntöm. Összeforgatom, és előmelegített sütöben 25-30 percet sütöm, közben párszor kevergetem.
Az ünnepek utáni napokra készítettem, könnyű, kicsit érdekes, de nagyon finom étel, jól variálható. Fut egy hasonló verziója az MM-en, Zsófi is ajánlotta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése