De mire is gondolok?
Amikor azt a feladatot kapom hogy vegyek valami husit, akkor a csirkecomb, a csontos csirkemell, és a hosszú sertés karaj csonttal a favorit. A leeső csontokat általában raktárazom a fagyasztóban, kíváló leves alap, és a kifőtt hús foszlány ( ami azért néha tetemes mennyiség is lehet ), de ezt már sokszor taglaltam, hogy micsoda lehetőségeket rejt magában.
Nézzük ez mit is takar: találtam a fagysztó fiókban kb 60 dkg főtt sertés húst, karajcsontról.
Készítettem belőle egy hús krémet: a főtt hús, 1 kis fej vöröshagyma és 2-3 gerezd fokhagyma durvára vágva, 1 tubus natúr krémsajt, 1 ek reszelt torma, 2-3 ek tejföl, 2 ek mustár, só, bors, szárított petrezselyem és metélő hagyma. Ezeket a késes robotgépben összepürésítettem, és addig tunnigoltam míg egy jó állagú krém lett belőle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7pR-vgqErLCeT5YbqgfzyZBMQjIcIhE7xtxe_cguGY4Fq05qAVdKC_p1sXSH5VmJcg4diTbMKZdBhQPe3_EWLEu3Lho5gWbki1fnNd3tNk0_N14mjVtS8Rq-zbLfVM7v-K6NL2-FZ2Y4/s320/ravio6.jpg)
Amíg a krémet készítettem, addig Cicaanya 40 dkg liszt, 2 tojás, és kb. 1,5 dl víz segítségével tésztát gyúrt .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvUCv1C1jHKmVD9S4NHPYi7XLaRheEwrVC7ZV1SXAKK3aL0XGy34aDipQE_tH46yYwtuFIsnIHmPEG6c4ZB0JBXSt9h0vagRXDwU_Jr7Z8NoHxu9-8GkY3JdZHMRPyE_ZBFK3heCWICWs/s320/ravio1.jpg)
Ezt a nyújtógéppel kinyújtozza egészen az 1 méretig, de mindig figyelt arra hogy egy szép "sálat" kapjon. Aztán lehívta Ayamét, hogy mint kuktát szeretné alkalmazni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiQ8a-yAwYxSUtzZ2cGlPRmgCCbY0dJDzDRJsJDoeZ_WOSW63Nj5p8qjM6irPYXPmZbZr5sBfCeg80Owntc5fdYm0R8vkQSOECB1sP9_6gqkTfj-KXORh58obRXTIQAB3VfiHgTRNTOMk/s320/ravio2.jpg)
A "sálakat" kiterítették, egyik oldalára kis kupacokat raktak, körbe kenték vízbe mártott kenőecsettel, ráhajtották a másik felét, lenyomkodták, elvágták a derelye vágóval, majd minden darabot kézzel formáztak, kinyomkodták belőle a levegőt, és jól összenyomkodták.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrAKbgcTw8CuHw9r21639AbxP6jw86-IiAo32H2a1QeT8mjlfYPRlC2cxW9iTIsUW9s3cnHKD9CIJhf2D4iCi-4VUrQVwiXt5PwkyZp9U9O45bdLWNTH3ipCK2_LBMCxrzRdPTwkTbzYA/s320/ravio3.jpg)
Közben én felforraltam a főzővizet, és készítettem egy kis egyszerű tejfölös mártást.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrAKbgcTw8CuHw9r21639AbxP6jw86-IiAo32H2a1QeT8mjlfYPRlC2cxW9iTIsUW9s3cnHKD9CIJhf2D4iCi-4VUrQVwiXt5PwkyZp9U9O45bdLWNTH3ipCK2_LBMCxrzRdPTwkTbzYA/s320/ravio3.jpg)
Közben én felforraltam a főzővizet, és készítettem egy kis egyszerű tejfölös mártást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése