vagyis vacsora lett belőle, ami igazából elkésett ebéd volt.
Mindegy finom volt, és ez a lényeg. És emberes lett volna, ha nem hárman ettük volna ( ebből csak 2 főre meg egy kicsitkérekcsak-ra számítottunk, de gond nélkül megette a harmadát .-)) ).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh73OsQ5dwsT0BX1vxDRdiYDSESoe0zyXoBXrpBBhjIkcYJuO4QbgPXCy0wT7YuK6_mV-QHQIBT73iNoBdA5RznHDK2kZ1VhsiofjY_lm5WoMSxn8YTbE-D3rsMwTKpOXcVRCiZYcuiz6U/s320/farmer7.jpg)
Alapok 3 főre:
1 kis vöröshagyma laskára vágva, 1 ek kenyérszalonna kocka, 1 ek füstölt kolozsvári szalonna kockázva. 2 közepes rántani való csiperke durvára darabolva, 10 dkg lecsókolbász negyed karikákra vágva, 6 db tojás, só, bors.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwKy1UYh-week5LqyUvJW6fzmJ_YBJhVIOG-r7pGCLxtBiw4bbMEJBTEHz42qmA4JcOAbjhSgYXxRbExv6ZosnJqTkyziBOQX-f4-_nBe-MD-Fjy-aI0-6366cba54zA9Zt3B0Yc6Pc8U/s320/farmer1.jpg)
Ha a hagyma már üveges, jöhet a kolbász, jól kisütni, utána a gomba. Közben só, bors, de csak érzéssel, mert a szalonna sós.
A gomba megpárolódott, akkor jöhet a tojás, amit elötte egy kicsit villával felvertem. Azt amikor ráöntöm, utána azért átkeverem nehogy leégjen.
Tálalás 2 szelet magos-rozsos kenyérrel ( recept a végén ), és egy kis vörösboros fokhagymával, vagy pár darab ecetes uborkával, és egy jó pohár vörösborral.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhwastZsePEaQCo19ROojCBpwgTQUcuF3L_SgxGCOp2Crimu0znrNJqloAnAhPMvB0lv6yIyVUv0PevErhaK19FDm0E9clUi8olKZXh3d80dFnvXf6AioSA5jpOhSetxCSNaPUP9PFF2o/s320/farmer5.jpg)
Tökéletes egy jó kis bagett töltelékének is, de sietősebb napokon akár egy gyors ebédnek. Mehetne bele egy kis főtt krumpli, vagy minden maradék a hűtőböl.
Cicaanya magos-rozsos kenyere:
érkezési sorrendben:
2 dkg olaj, 2 dkg só, 2 dkg vaj, 2 dkg cukor, 370 ml víz, 3 ek vegyes mag ( szezám, tök, napraforgó, lenmag..stb ), 15 dkg teljes kiörlésű rozsliszt ( ezt nem szitálom, hanem mindjárt bele mérem az üstbe, erre szórom a magoka, és utána jöhet a szitált liszt ) 10 dkg rétesliszt, 42 dkg sima liszt, 1 tk kenyérfűszer, 3 kismérő vagy 7 g szárított élesztő.
Tészta programon 1 óra 50 perc, utána átdagasztom, kelesztés gőzben 35 percet, sütés először 15 perc maximumon, utána 35 perc 200 c-on.
Rácson letakarva kihűtöm.
Élesztő: találtunk a penny-ben egy jó élesztőt, a budafokiak gyártják ( ugyanaz a design mint a kocka, szép sárga tasakban ), 7 gr-os kiszerelésben árulják, és szerintem nagyon jó minőségű.
2 megjegyzés:
Max, lenne egy kérdésem!
A sütőben való gőzös kelesztés után jön a maxon való sütés, oké ez tiszta.De közben kiveszed a kenyeret amíg felmelegszik a sütő maxra, vagy bent maradhat a kenyér. Ha kiveszed, nem esik össze? Ha bent marad, akkor az idő attól kezdve számolandó, hogy feltekered?
Bocs a süsüségért!:-)
Szia Norono!
Bent hagyom a kenyeret, míg melegszik a sütő, de ezt beleszámolom a kelesztésbe. Tehát: felmelegítem a sütőt, begőzősítem, és kb. 50 C-on bent tartom a kenyeret. Kb. 20 perc után bekapcsolom a sütőt, fel max.-ra (ez kb. 230-250 C., és tíz percig melegítem, ezzel vége a kelesztésnek, és innen számítom a sütést. 10-15 per múlva vissza vesezm a hőfokot, és sütöm, míg meg nem sül. Remélem érthetően írtam, ha nem kérdezz nyugodtan.
Megjegyzés küldése