Felfigyeltem a DNK-ra ( DagasztásNélküliKenyér ), és egy kicsit kutattam utána és akkor találtam Kicsi Vú oldalára, és ott a kicsi Vú túrós zsemléjét.
Évvégi búcsúzó Morzsika levelemben aztán elküldtem a receptet, hogy a Morzsikák tanulmányozzák, és beszéljük meg.
Nem beszéltük meg, de azért sikerült felkelteni az érdeklődést, és Pannicica elkészítette és el is küldte a képét.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh76eZ84y5049WqykArdp0kYXutb-BdG7fEkz7Q9xU4Ls0BeaGMpqay1zrczNurW8hIx9Xn1h7HuVtvvcpeECrFfhNONRjs3ntZ1ZRP8Y-g3ghFN1oH8oAPZtnzmiO18OHuOKSyovW7NZc/s320/kicsivuzsemle.jpg)
Pannicica/Viki csodás zsemléi, nagyon guszták lettek, és a leírás szerint nagyon finom lett.
Hát én is kedvet kaptam, és egy kis módosítással elkészítettem.
Túrós zsemle Kicsi Vú ihletése alapján, by max:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiOmA-33OoB1Plq1vLT0Ops5CliqCpgcOjCVz1gi5Q2jydI7HiRmm_szZp9TzURaNS95OAqN6hY6GcCuodh8Gz3IOFrLff01XXVQnGJm2rdO1CyYX3ps-t7uLHl8cZEG-pfiuVUkqea-Y/s320/kivuzse4.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz:
25 dkg túró, 12 ek tej ( 1,5%-os ), 1 tk só, 4 ek olíva olaj, 6 ek napraforgó olaj, ezek egy edényben kikeverve.
30 dkg liszt, 6 dkg rétes liszt, 12 g sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, ez szitálva, és ehhez 2 ek szezámmag, 1 ek napraforgó mag, 1 ek tökmag
Apránként belekeverem az olajos túróba a lisztes magokat. Egy kellemes állagú tésztát kapok, ha kell még szilárdítható liszttel ( mindig elől hagyok egy kis lisztet, az ún. mankóliszt ).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8yZb7ejZGjRk5An6BkKby1E_XNSNfuXcs-0lyV8as8NIwF3YwBaqL8uM_lNmP1ZfsUg3vET553XRrnNK285P56d5kc7FxwDpTC-jMMXsml2haNdZeb3lW55qZkskWFUyaByb3v6ce7r0/s320/kivuzse1.jpg)
Erősen lisztezett gyúrótáblára teszem, átgyúrom, és megformázom egy hengerré. Megszórom liszttel, és letakarom, pihentetem 30 percet.
Nyolc egyforma darabra vágom, megformázom, sütőpapírra teszem. A tetejét bevágom, és tejjel megkenem ( a tetejét is meglehet még szórni, csak elfogyott a szezámmag :-(( ) .
200 c-ra melegített sütőben 25-30 perc alatt ropogós pirosra sütöm. Rácsra szedve kihűtöm.
Tessék elzárni, mert mindenki megjelent az illatokra és azonnal enni akart belőle:-))
1 megjegyzés:
addig tologattam, míg lemaradtam...én is megcsináltam újév után, és azóta majdnem naponta esszük.na majd felteszem ha odajutok én is.(igaz ezt írtam kicsivúnak is kéthete)
Megjegyzés küldése