Arra már nem emlékszem hogy a receptet kinél találtam, de ez a bevált családkedvence recept.
Közben Update ( frissítés ) csatolom Garrfyka receptjét is, köszönöm.
Amerikai palacsinta: 4 tojás, 5 dkg rétesliszt, 13 dkg sima liszt, 2 tk sütőpor, 1 csipet só, 2 dl tej
A tojást szétválasztom, a fehérjét a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a kikeverem, majd felváltva adagolom a tejet és a lisztet, és simára keverem.
Ha kész akkor a hab 1/3 részével fellazítom, majd óvatosan a többi fehérjét is belekeverem.
Ehhez a mennyiséghez 2 teflon serpenyőt szoktunk használni a sütéshez. Közepes lángon, egy evőkanállal adagolva kis lepénykéket sütünk.
Óvatosan, mert hamar megég! ( tapasztalat ) Finoman lapáttal fordítjuk, oldalanként kb. 3 perc alatt szépen megsül.
Ekkora adag lett belőle, hozzáteszem hogy a tojás Anyukámtól jött, és nem a bolti méretű tojás volt.
Feltétek: lekvár ( nagyon jóóó a narancsosalmásos verzióval ), puding, mogyorókrém ( egy kis üvegtálban meg szoktuk mikrózni a nutit, mert akkor könnyebb kenni ), de lehet sós feltéttel is.
Csináltunk már olyan verziót is amikor a serpenyőbe halmozom, akkor a puha felébe teszek gyümölcs darabkákat ( alma, eper, málna, banán...stb. ), és úgy fordítom meg.
Garffyka version: ( jól hangzik ezt én is kipróbálom, )
25 dkg liszt, 2 ek élesztőpor, 2 ek vaniliás cukor, 2 dl tej,2 dl víz, 2 tojássárgát. 1 óráig állni hagyjuk.
Egy banánt meghámozunk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük egy kevéske vajban, majd a tésztába keverjük. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Én vajon szoktam sütni és meggyes-mézet feltétet adok hozzá.
1 megjegyzés:
Garffyka: Max, ez finoman hangzik és előnye a mi kedvencünkkel receptemmel szemben, hogy nem kell állni hagyni.
A mienk így hangzik: 25 dkg liszt, 2 ek élesztőpor, 2 ek vaniliás cukor, 2 dl tej,2 dl víz, 2 tojássárgát. 1 óráig állni hagyjuk.
Egy banánt meghámozunk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük egy kevéske vajban, majd a tésztába keverjük. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Én vajon szoktam sütni és meggyes-mézet feltétet adok hozzá. Régen volt, még tavaly :-), lehet ez lesz hétvégén, kipróbálom a te recepted.
Megjegyzés küldése