Arra már nem emlékszem hogy a receptet kinél találtam, de ez a bevált családkedvence recept.
Közben Update ( frissítés ) csatolom Garrfyka receptjét is, köszönöm.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju0ewAeB7weYGF4pwRl5rsVR4IYUlrDcpAj4Y7IKwf7592FuXQvMdh_8-RO-bEiqkw8g0ebvkqTWE-C1GOjjqqkbtGg5unKT9b0bgnobCqKcN1ewmvemKtlLKA8PCl2ldtlZ855AxMi1k/s320/ampal9.jpg)
Amerikai palacsinta: 4 tojás, 5 dkg rétesliszt, 13 dkg sima liszt, 2 tk sütőpor, 1 csipet só, 2 dl tej
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqYhakFBu0J0rfAedFTwA56DaRbgYkkq3iOEQuPg4g09lKvvsFfgzBzC7W4rjcgvHZ-jhMw5tM1uAwZRql9xmRmHral-1pGYTFZx6je20HXgBcoAwRSXMCnOD8pru5D3CYJ483ctlE0bU/s320/ampal1.jpg)
A tojást szétválasztom, a fehérjét a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a kikeverem, majd felváltva adagolom a tejet és a lisztet, és simára keverem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHA52TSN1s0BUYeQCNGmtg75AR-GmQmS0q26vNO2JLxmN0A99NxR00oaGRHTchucKsdUsWlqyGaXatd7Yhaita-GpIYIcf6ZIWF-3vTTZlrWYXQh6rybpcUxrnhCYb-7Ho0hEsZH3OYaA/s320/ampal2.jpg)
Ha kész akkor a hab 1/3 részével fellazítom, majd óvatosan a többi fehérjét is belekeverem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSVA50ZGwggKvOL8ks9eyOPde7F8_ce4fQbMFNb2V_fc9LQhIu71q5SRrii7iQsFw05LKapzfhoIp-xJ5asEZuJsOHX16knHNVJTad5f7I6LZLfUIB4pri6PMaJ-eUXgY04tcLMVKKV4A/s320/ampal3.jpg)
Ehhez a mennyiséghez 2 teflon serpenyőt szoktunk használni a sütéshez. Közepes lángon, egy evőkanállal adagolva kis lepénykéket sütünk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrdksj5ypv53raONVYitP-pniVEvyyJKsOjWqhyxowMdIXnXdblhX0B3KFZmOPe0OQbx-YiJWsmTykaLlofnPw-EfFujA6drDzKLihS1YEdFq4hQHVE9XZwOECjvkDlZ3zxcB8FbuqIkc/s320/ampal4.jpg)
Óvatosan, mert hamar megég! ( tapasztalat ) Finoman lapáttal fordítjuk, oldalanként kb. 3 perc alatt szépen megsül.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCRRQ__KwZ1V2EvR_wk5Ygi9b8v_hm5aOQ8DSDaPcHQpSjqoTSyWsPjc7lyT6c37MCBVWBdnUoAZM11_wlowqkBW5u2aZjf3vFloIrB7p3XUq7UHmCthCdTuf3DqAdweCymxEIsG1sMC8/s320/ampal5.jpg)
Ekkora adag lett belőle, hozzáteszem hogy a tojás Anyukámtól jött, és nem a bolti méretű tojás volt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjISULtXwJNlbPFqADtBwISJ4S4hmE_BPWtJ3nR8Ryly9Oj2yDWMipYofNxgZwiCDSR6R90TiQFpRMLAsFDb6aqvB575AguiYcxAYvAAPKfBO1T8QMCBVKh5cYFIgTjctbGrzfScn_yu_M/s320/ampal6.jpg)
Feltétek: lekvár ( nagyon jóóó a narancsosalmásos verzióval ), puding, mogyorókrém ( egy kis üvegtálban meg szoktuk mikrózni a nutit, mert akkor könnyebb kenni ), de lehet sós feltéttel is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8lNPSJ0PpdqWL21FgUDuZEfO9x2_z0yzEyfo8-c-j48ANv-TefaecIi2QrJphYj6bBuJghgi_T_sCboIRb7L1nuCtXBRDg-afn6uXTifjAU4WB6sLKVwtm8fprH4QanQhZX0WH-eC208/s320/ampal8.jpg)
Csináltunk már olyan verziót is amikor a serpenyőbe halmozom, akkor a puha felébe teszek gyümölcs darabkákat ( alma, eper, málna, banán...stb. ), és úgy fordítom meg.
Garffyka version: ( jól hangzik ezt én is kipróbálom, )
25 dkg liszt, 2 ek élesztőpor, 2 ek vaniliás cukor, 2 dl tej,2 dl víz, 2 tojássárgát. 1 óráig állni hagyjuk.
Egy banánt meghámozunk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük egy kevéske vajban, majd a tésztába keverjük. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Én vajon szoktam sütni és meggyes-mézet feltétet adok hozzá.
1 megjegyzés:
Garffyka: Max, ez finoman hangzik és előnye a mi kedvencünkkel receptemmel szemben, hogy nem kell állni hagyni.
A mienk így hangzik: 25 dkg liszt, 2 ek élesztőpor, 2 ek vaniliás cukor, 2 dl tej,2 dl víz, 2 tojássárgát. 1 óráig állni hagyjuk.
Egy banánt meghámozunk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük egy kevéske vajban, majd a tésztába keverjük. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Én vajon szoktam sütni és meggyes-mézet feltétet adok hozzá. Régen volt, még tavaly :-), lehet ez lesz hétvégén, kipróbálom a te recepted.
Megjegyzés küldése