Forrás Jamie Oliver karácsonyi mutatványai.
Az úgy volt, hogy néztük a Jamie karácsonyi filmjét, volt ez már kettő, de lehet hogy három éve, mindegy, és akkor készítette ez az örült angol az amerikai barátjainak karácsonyi bulira. Cicaanya nézte és azonnal beleszeretett, ( nem a jamie-be, hanem az ételbe ) felvettük videóra, és kb. két nap múlva meg is csináltuk, természetesen módosítottuk/honosítottuk egy kicsit, de azóta ez egyfajta különleges ünnepi sült lett, méltán.
Kell hozzá egy szép darab karaj, amibe egy éles-hegyes késsel szúrunk egy zsebet ( ezt az alsó felébe érdemes, és akkor a szép része lesz felül ), majd jó alaposan sóval-borssal bedörzsölöm. Ebbe jöhet a töltelék. Kell hozzá egy fél kocka vaj ( kb. 12-15 dkg ) és egy konzerv barack befőtt fele lecsöpögtetve, kakukkfű ( szárított ), só, őrölt bors, és 2 gerezd fokhagyma apróra vágva. Ezeket csak úgy kézzel összenyomkodni, és a zsebbe betölteni.
Érdemes a tölteléket abban a sütőedényben megcsinálni, amibe majd megsütjük, mert a visszamaradó anyagok kellenek a hús alá, meg aztán ki a fene akar annyit mosogatni?
A betöltött husit becsomagoljuk baconba, és szorosan körbe kötözzük, hogy benn is maradjon a töltelék.
Jöhet a mártáshoz szükséges maradék barack befőtt, egy kis vajjal szintén összetörve, tegyünk hozzá 4-5 héjas fokhagymát, egy kis só, bors, kakukkfű és egy deci száraz fehérbor.
Az így elkészített húst 220 c-on, lefóliázva süssük úgy 65-70 percig. Utána vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg, de közben locsolgassuk a szaftjával.
Ha megsült, vegyük ki egy tálra, a maradékot az edényből turmixoljuk le, majd alaposan szűrjük le, és ezt tálaljuk a sült mellé. Mi nem szoktuk sűríteni, de ha valakinek úgy szimpatikusabb, akkor egy kis keményítővel sűríthető.
1 megjegyzés:
Kedves Max, gratulálok a bloghoz és köszönöm, hogy ide irányítottál. Végre új, izgalmas olvasnivalók! Úgy látom, elleszek Nálad egy darabig :-)
Megjegyzés küldése