Forrás Jamie Oliver karácsonyi mutatványai.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU2ZO9HTF2tA88nVjjzpsEDwGoPqYqu0zVx-_ZGGeaCfpDXwKU4MQDexdRmTHAeqawQjBlZT5-qdyQtu9DkyESfbViEpFMKTZDeJuFXx6tmWj7MYkUqNhu1iN9CuomoXdHEIJcBk1whJ8/s320/barahus8.jpg)
Az úgy volt, hogy néztük a Jamie karácsonyi filmjét, volt ez már kettő, de lehet hogy három éve, mindegy, és akkor készítette ez az örült angol az amerikai barátjainak karácsonyi bulira. Cicaanya nézte és azonnal beleszeretett, ( nem a jamie-be, hanem az ételbe ) felvettük videóra, és kb. két nap múlva meg is csináltuk, természetesen módosítottuk/honosítottuk egy kicsit, de azóta ez egyfajta különleges ünnepi sült lett, méltán.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsRGVdbVWwZSj8HAHy59rA6soulW8LBkXJEi0fVqlqKWkvF1SNyY8Ytuz8x0Dc6ASFybGS3CrFhw2gf5yIrngmXjvMVzNN_OenVBnntTWIH8CB-SWQ3WaL78HNl0spybKA5wYXfkiqoBw/s320/barahus1.jpg)
Kell hozzá egy szép darab karaj, amibe egy éles-hegyes késsel szúrunk egy zsebet ( ezt az alsó felébe érdemes, és akkor a szép része lesz felül ), majd jó alaposan sóval-borssal bedörzsölöm. Ebbe jöhet a töltelék. Kell hozzá egy fél kocka vaj ( kb. 12-15 dkg ) és egy konzerv barack befőtt fele lecsöpögtetve, kakukkfű ( szárított ), só, őrölt bors, és 2 gerezd fokhagyma apróra vágva. Ezeket csak úgy kézzel összenyomkodni, és a zsebbe betölteni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZt9Sir34nJ32q7TcBBo5c67OkKaOtBodObOvs5nqECYHXWED37cC-y1bG10cHGz0IN36m40TxQxMwoVpqFTRNmh-QqXCuALRZ5UiYqgcPgdo1_7f7omssLq5sXQRiN2-h-Tjz8mcoGvw/s320/barahus2.jpg)
Érdemes a tölteléket abban a sütőedényben megcsinálni, amibe majd megsütjük, mert a visszamaradó anyagok kellenek a hús alá, meg aztán ki a fene akar annyit mosogatni?
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBtpNMA9uWthHGHJDjtRI0M1nlL0JKD6XzvsADb0xrp7se7vhyOL3l_FLwXqyWil0i90gJ5epn79PWv_SRv63T3kYg9SlzrUnHmo3ltmr2mN3cV3kRXbgM-HkV1v7J0zNc53-jy0Qqt5c/s320/barahus3.jpg)
A betöltött husit becsomagoljuk baconba, és szorosan körbe kötözzük, hogy benn is maradjon a töltelék.
Jöhet a mártáshoz szükséges maradék barack befőtt, egy kis vajjal szintén összetörve, tegyünk hozzá 4-5 héjas fokhagymát, egy kis só, bors, kakukkfű és egy deci száraz fehérbor.
Az így elkészített húst 220 c-on, lefóliázva süssük úgy 65-70 percig. Utána vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg, de közben locsolgassuk a szaftjával.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTnHpxAt4iZYzEViKs9wDuMJmTmf_aAZ7ug0XdROYWzzEoWZ_M4Hg-eBQhOqYQWmN_qGrlZJTUHIH1yWYTvpa72P3da6gGG3V7rz0Jd3iPQH_iyFGDl9yzMkn2wYNm8AzPPsIbaxE8Df4/s320/barahus4.jpg)
Ha megsült, vegyük ki egy tálra, a maradékot az edényből turmixoljuk le, majd alaposan szűrjük le, és ezt tálaljuk a sült mellé. Mi nem szoktuk sűríteni, de ha valakinek úgy szimpatikusabb, akkor egy kis keményítővel sűríthető.
1 megjegyzés:
Kedves Max, gratulálok a bloghoz és köszönöm, hogy ide irányítottál. Végre új, izgalmas olvasnivalók! Úgy látom, elleszek Nálad egy darabig :-)
Megjegyzés küldése