2008. június 23., hétfő

Morzsika Party 2/3, ricottás-cseresznyés süti

Folytatnám a MorzsikaParty-s beszámolót, ezzel a szupi kis sütivel. Lelkes Szerzőtársam, Pannicica receptje.



Ordás (túrós)-ricottás cseresznyés (Pannicica)

35 dkg cseresznye
25 dkg teljes kiőrlésű keksz (natúr házikeksszel is finom, ebből csak 20 dkg)
8 dkg vaj/margarin
2 tojás + 1 fehérje
15 dkg ricotta
25 dkg friss, fehér sajt (orda) vagy túró (!)
8 dkg cukor
1 ek porcukor
1 dl tejszín


A felpuhított vajat/margarint eldolgozzuk a széttördelt keksszel és a kissé felvert tojásfehérjével. A keveréket sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben, 150 fokon 15 percig sütjük.


Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk az ordát/túrót és a ricottát, valamint a cukrot. A formát kivesszük a sütőből, a kész alapra kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét teszünk, beborítjuk a sajtos krémmel, és a tortát további 15 percig sütjük. Sütőből kivéve hűlni hagyjuk.


A tejszínt a porcukorral habbá verjük, a torta tetejére kenjük, cseresznyével, esetleg mentalevéllel díszítjük.



Garffyka kommentje:

Mi tehéntúróval sütöttük, mert sehol nem kaptam ordát.
A kekszet pl mozsárban, vagy zacskóba téve, lapítón nyújtófával jól össze lehet törni.
Már megsütöttem, natúr házikeksszel is, mert a kisboltban nem volt teljeskiőrlésű, kb 20 dkg házikekszet tettem bele.
A tojássárga is mehet a ricottás-túrós krémbe, tehát 2 tojás+maradék sárga.
Mi elhagytuk a tejszínhabot a tetejéről, szuper finom volt anélkül is.
Lehet normál tepsiben is sütni, nem muszáj tortaformában.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin