2009. január 1., csütörtök

Alma, narancs, lencse, szerencse

Tavaly még az utolsó pillanatban vettem lencsét és feles (zöld)borsót. Előre kitervelt, szándékosan elkövetett cselekmény volt. Beáztattam, és együtt megfőztem egy kis sonkalében, vöröshagymával, fokhagymával és babérral.

Három részre vettem a megfőtt zöldségeket, egy részt arany tartalékká minősítettem, és zároltam a VKF!22-re. A második adagból készítettem egy hagyományos ecetes-hagymás lencse salátát.

A harmadik adagból pedig egy narancsos-almás lencse saláta készült.


Hozzávalók:

kb. 25-30 dkg főtt borsó-lencse egyveleg

2 narancs

1 alma

mustár

1 kis fej lilahagyma

méz

olívaolaj

balzsamecet

só, bors

petrezselyem zöld

provanszi fűszerkeverék




A megfőtt borsó-lencse kombót leszűröm és kihűtöm. Míg hűl elkészítem a dersszinget. Az egyik narancsot kifacsarom, annak a levében kikeverek egy kis mustárt, mézet, olíva olajat, sót, borsot és egy kis balzsamecetet. Ebbe belekeverem a szárított petrezselyem zöldjét és a provanszi keveréket.

A hagymát apró kockára vágom, a másik narancsot kifilézem és felkockázom. A dresszingbe belekeverem a lencsét, a hagymát és a narancsot. Az almát meghámozom, kimagozom és azt is felkockázom, de mindjárt a salátába, hogy ne barnuljon meg. Ha van rá lehetőség akkor hagyom állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

Narancsos-zelleres verzió Sajtkukacnál.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin