2009. március 28., szombat

Narancsos-almás biscotti (gasztroajándék)

"étteremátalakítás" /miner help/

Mivel az előző adag biscotti elpárolgott, gondoskodni kellett az utánpótlásról. J. is megnézte TittyBaba remekműveit, majd átadta az Ő receptúráját. Ez egy kicsit más mint a mienk, ezért Tittyvel azonnali próbát rendeltünk el. Kicsit átalakítottuk, de mivel több receptet kaptunk, még biztosan folytatjuk.


Hozzávalók 40 db-hoz:


-240g liszt


-100g étcsokoládé durvára vágva


-2 tojás


-220g cukor


-120g vaj


-200g mandula


-2 ek narancsos almalekvár


-1 tk vaníliás cukor


-1tk. sütőpor


-1tk. almás sütemény fűszerkeverék


- csipetnyi só





A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy sütőlemezt, a lisztet, a sütőport az fűszerkeveréket, a sót tálba szitáljuk. A puha vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a tojást. Apránként a a narancsos alma lekvárt, a mandulát, 100g durvára vágott csokoládét, majd a száraz hozzávalókat is.



A tésztát ketté osztjuk 30 cm hosszú hengerré formáljuk. Áttesszük a tepsire 25-35 percig sütjük, amíg megszilárdul. A hőmérsékletet 10°C-al csökkentjük. A süteményt deszkára téve ujjnyi vastagon ferdén felszeleteljük. A szeleteket a vágott felülettel lefelé visszatesszük a sütőlemezre és kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.

Előkészítés kb. 30 perc

Sütés: 35-50 perc

Eltartható: 14 napig


Köszönjük J!!!

2 megjegyzés:

Ancsika írta...

Egyik szuperebb. mint a másik! :)
Várom a folytatást!

trinity írta...

Most már csak azt nem tudom, kitől is örökölte Titty ezt a szorgalmat...Megvan: szerintem mindkettőtöktől egyszerre!!!Szuper kislány!!! Lassan átveszi a blogod:)))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin