Nasi Goreng- indonéz sült rizs
Ez a szigetvilág fradi étele. Mindent bele....
De tényleg. A maradékok tökéletes hasznosítására született.
Ha készítem, lehetőleg a rizst (ha nem maradékot használok fel) előző este elkészítem, és berakom a hűtőbe.
Fűszerkeverék: szinte minden ázsiai fűszereket árusító bolt polcán megtalálható, de szerencsésebb esetben a multik nemzetközi konyha polcán is megtalálható.
Amit én most használtam, egy holland készítmény, mi ilyet szoktunk használni. Érdekes hogy a hollandokban mély nyomot hagyott ez az étel. A német gyarmatosítók behozták ezt az egszerű ételt, és a hollandok egy külön szót alkottak rá. Ez lett a rijsttafel, azaz a ’rizsasztal’
Az Orient Expressz blog részletes leírása a Nasi Gorengről itt.
Hozzávalók:
40-50 dkg sertés hus
40 dkg főtt rizs
20-25 dkg fagyasztott zöldség keverék (jelen esetben: aldi, spárgás zöldség mix)
1 tasak Nasi Goreng keverék
só, bors, olívaolaj
Zsirjára sütöm, addigra a hús is megpuhul. Ráöntöm a fűszerkeveréket a kevéske vízzel.
Összeforralom, majd hozzáöntöm a főtt rizst. Kevergetve összesütöm. Egzotikus, alap egytálétel, végtelen variációs lehetőséggel.
3 megjegyzés:
Hétvégén vettem spárgás zöldséget az Aldiban...és rákaptunk az ázsiai ízekre!!!
Szóval akkor sültrizsre fel!!!
Ja, és hazajött ám velem a fémedény üvegtetővel, amiről írtál-akciós volt!!!!
Max, nézz be hozzám:) Tudom, hogy már van ilyened, de megkapod tőlem is! Természetesen nem kell plusz postot írni:)))
ajjajj, öreg Szem ... harmadjára jött össze, mitől fradis ez a finom rizses étel ... minden bele ...
Tényleg nagyon jól néz ki, hamm :-)
Megjegyzés küldése