2009. március 3., kedd

Nasi Goreng (indonéz sült rizs)

Nasi Goreng- indonéz sült rizs
Ez a szigetvilág fradi étele. Mindent bele....
De tényleg. A maradékok tökéletes hasznosítására született.

Ha készítem, lehetőleg a rizst (ha nem maradékot használok fel) előző este elkészítem, és berakom a hűtőbe.

Fűszerkeverék: szinte minden ázsiai fűszereket árusító bolt polcán megtalálható, de szerencsésebb esetben a multik nemzetközi konyha polcán is megtalálható.
Amit én most használtam, egy holland készítmény, mi ilyet szoktunk használni. 
Érdekes hogy a hollandokban mély nyomot hagyott ez az étel. A német gyarmatosítók behozták ezt az egszerű ételt, és a hollandok egy külön szót alkottak rá. Ez lett a rijsttafel, azaz a ’rizsasztal’

Az Orient Expressz blog részletes leírása a Nasi Gorengről itt.







Hozzávalók:

40-50 dkg sertés hus

40 dkg főtt rizs

20-25 dkg fagyasztott zöldség keverék (jelen esetben: aldi, spárgás zöldség mix)

1 tasak Nasi Goreng keverék

só, bors, olívaolaj





Kevés olajon megpirítom a húskockákat. Közben a fűszerkeveréket beáztatom kevéske(1 dl)  langyos vízbe.





A húst puhára párolom fedő alatt, félidőben hozzá adom a mirelit zöldséget.




Zsirjára sütöm, addigra a hús is megpuhul. Ráöntöm a fűszerkeveréket a kevéske vízzel.



Összeforralom, majd hozzáöntöm a főtt rizst. Kevergetve összesütöm. Egzotikus, alap egytálétel, végtelen variációs lehetőséggel.

3 megjegyzés:

trinity írta...

Hétvégén vettem spárgás zöldséget az Aldiban...és rákaptunk az ázsiai ízekre!!!
Szóval akkor sültrizsre fel!!!

Ja, és hazajött ám velem a fémedény üvegtetővel, amiről írtál-akciós volt!!!!

Eva írta...

Max, nézz be hozzám:) Tudom, hogy már van ilyened, de megkapod tőlem is! Természetesen nem kell plusz postot írni:)))

Garffyka írta...

ajjajj, öreg Szem ... harmadjára jött össze, mitől fradis ez a finom rizses étel ... minden bele ...
Tényleg nagyon jól néz ki, hamm :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin