2009. március 9., hétfő

Ribizli krémleves habgaluskával

Március első hétvégéje különleges nálunk, mert mindenki ünnepel. Soma szülinapozik(18!), a Lányok Nőnapja és az én névnapom.
Ilyenkor ünnepi menü dukál, amely közös munkát is jelent. Következzenek a receptek.

Az idei menü:

Szombat:

Raguleves sajtos hús golyókkal

Rakott almás sertéspecsenye burgonyapürével

Vasárnap:

Ribizke krémleves habgaluskával

Bakonyi zsiványpecsenye zalai dödöllével

Barackos-túrós márványtorta



Ribizke krémleves habgaluskával

hozzávalók 4 fő részére:

50 dkg mirelit ribizli

12-15 dkg cukor

vanília aroma vagy kivonat

2 tojás

1 dl tejföl



A ribizlit annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Felforralom, és főzöm 15-20 percet. Leszűröm, és hagyom lecsepegni, de nem passzírozom. A leszűrt levet visszateszem a tűzre, hozzáadom a vaníliát és cukrozom (az össz. cukor 2/3-val). A tojások sárgáját kikeverem a tejföllel. A forrásban lévő levest a hőkiegyenlített tojásos tejföllel behabarom, és beforralom.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és rorrásban lévő vízbe szaggatva kifőzöm.

A levest lehűtöm, és a galuskákkal tálalom.

folyt.köv.

3 megjegyzés:

The Chef Viki írta...

Sok boldogságot a 18 éves Somának!! Ez egy mérföldkő!!

És sok puszi Zoltán-napra, s persze a Nőknek is :-)

cukroskata írta...

Boldog szülinapot, és boldog névnapot kívánok. Remek ez a leves :-)

Garffyka írta...

Kinek-kinek jussa szerint :-) boldog születésnapot, boldog névnapot, boldog nőnapot!
A tortára nagyon kíváncsi vagyok.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin