Március első hétvégéje különleges nálunk, mert mindenki ünnepel. Soma szülinapozik(18!), a Lányok Nőnapja és az én névnapom.
Ilyenkor ünnepi menü dukál, amely közös munkát is jelent. Következzenek a receptek.
Az idei menü:
Szombat:
Raguleves sajtos hús golyókkal
Rakott almás sertéspecsenye burgonyapürével
Vasárnap:
Ribizke krémleves habgaluskával
Bakonyi zsiványpecsenye zalai dödöllével
Barackos-túrós márványtorta
Ribizke krémleves habgaluskával
hozzávalók 4 fő részére:
50 dkg mirelit ribizli
12-15 dkg cukor
vanília aroma vagy kivonat
2 tojás
1 dl tejföl
A ribizlit annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Felforralom, és főzöm 15-20 percet. Leszűröm, és hagyom lecsepegni, de nem passzírozom. A leszűrt levet visszateszem a tűzre, hozzáadom a vaníliát és cukrozom (az össz. cukor 2/3-val). A tojások sárgáját kikeverem a tejföllel. A forrásban lévő levest a hőkiegyenlített tojásos tejföllel behabarom, és beforralom.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és rorrásban lévő vízbe szaggatva kifőzöm.
A levest lehűtöm, és a galuskákkal tálalom.
folyt.köv.
3 megjegyzés:
Sok boldogságot a 18 éves Somának!! Ez egy mérföldkő!!
És sok puszi Zoltán-napra, s persze a Nőknek is :-)
Boldog szülinapot, és boldog névnapot kívánok. Remek ez a leves :-)
Kinek-kinek jussa szerint :-) boldog születésnapot, boldog névnapot, boldog nőnapot!
A tortára nagyon kíváncsi vagyok.
Megjegyzés küldése