Bocsánat az elferdített filmcímért(bor, mámor, provance), de nemrég láttam (újra), és nagyon kedvelem.
Szóval ott tartunk hogy nyúl. Nem vadnyúl, csak házinyúl.
A családomból csak TittyBabával fogyasztjuk eme nemes húst. Származását tekintve Anyuéktól került hozzánk, tehát joggal mondhatjuk hogy organikus.
A nyúl húsára is igaz az, hogy a kevesebb több. Minimális fűszerezés, és inkább párolás mint sütés, hogy ne száradjon ki.
2-3 kanálnyi zsírt hevítek egy kicsi fém tepsiben, csak úgy a gázlángon. Közben a húst megmosom, letörölgetem.
Finom sózom, borsozom és meghintem egy kis provanszi fűszerkeverékkel. De tényleg csak finoman(látszik a húson).
Megpirítom minegyik oldalát, majd letakarom alufóliával, és 160 c°-on, komótosan megsütöm.
Sütés közben locsolgatom, és meg is fordítom.
Egy kis zöld salátával, egy pohárka borral, és egy szelet puha fehér kenyérrel, közben a filmet nézve, isteni vacsora.
Az alatta maradó pecsenye zsírról nem is beszélek.
4 megjegyzés:
Jelentkezhetek családtagnak? :-)
O.K. jövő héten megcsináljuk a felvételit:)
Remélem, nem a húsvéti nyuszi volt:)))
Komolyan: még sosem ettem, de kedvet csináltál, gyönyörű pecsenye. Buta kérdés: melyik része a nyúlnak? Néha látok a Isparban, bár az biztosan nem olyan, mint a szüleidé....
Trinity!
Nem buta kérdés, ez a két féle combja és a melle, a bordákkal.
Megjegyzés küldése