2009. március 6., péntek

Nyúl, mámor, Provance

Bocsánat az elferdített filmcímért(bor, mámor, provance), de nemrég láttam (újra), és nagyon kedvelem. 
Szóval ott tartunk hogy nyúl. Nem vadnyúl, csak házinyúl. 
A családomból csak TittyBabával fogyasztjuk eme nemes húst. Származását tekintve Anyuéktól került hozzánk, tehát joggal mondhatjuk hogy organikus.

A nyúl húsára is igaz az, hogy a kevesebb több. Minimális fűszerezés, és inkább párolás mint sütés, hogy ne száradjon ki.



2-3 kanálnyi zsírt hevítek egy kicsi fém tepsiben, csak úgy a gázlángon. Közben a húst megmosom, letörölgetem.



Finom sózom, borsozom és meghintem egy kis provanszi fűszerkeverékkel. De tényleg csak finoman(látszik a húson).


Megpirítom minegyik oldalát, majd letakarom alufóliával, és 160 c°-on, komótosan megsütöm.
 


Sütés közben locsolgatom, és meg is fordítom. 

Egy kis zöld salátával, egy pohárka borral, és egy szelet puha fehér kenyérrel, közben a filmet nézve, isteni vacsora.
Az alatta maradó pecsenye zsírról nem is beszélek.

4 megjegyzés:

Garffyka írta...

Jelentkezhetek családtagnak? :-)

max írta...

O.K. jövő héten megcsináljuk a felvételit:)

trinity írta...

Remélem, nem a húsvéti nyuszi volt:)))

Komolyan: még sosem ettem, de kedvet csináltál, gyönyörű pecsenye. Buta kérdés: melyik része a nyúlnak? Néha látok a Isparban, bár az biztosan nem olyan, mint a szüleidé....

max írta...

Trinity!
Nem buta kérdés, ez a két féle combja és a melle, a bordákkal.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin