Az olaszok keksze/kétszersültje.
Most TittyBaba készítette el, és nagyon finom lett(ismét). Az egyik rudat mandulával, a másikat reszelt csokoládéval ízesítette. Húsvétra, vagy vendégségbe tökéletes, de akár ajándékba is készíthetjük.
Hozzávalók, 2 rúdhoz, kb. 24-30 db-hoz:
32 dkg porcukor
32 dkg liszt
2 egész tojás és + 2 sárgája
1 felvert tojás a kenéséhez
ízesítéshez: vanília, mandula, mogyoró, dió, csoki, grillázs...
Öszzedolgozzuk a lisztet, cukrot és a tojásokat, és jól átgyúrjuk.
Két részre osztjuk, ízesítjük, de hagyhatjuk így is, pompás az íze natúran is.
Sütőpapírral bélelt tepsire formázzuk, hosszú rúd alakúra. Megkenjük a tetejét a felvert tojással. Közepesen meleg sütőben 160-165 c°-on sütjük 35-40 percig.
Ha megsült, kivesszük és tetszés szerinti vastagságúra szeleteljük. Tegyük vissza a sütőbe, 120-130 c°-on szárítsuk 15-20 pecet.
Hagyjuk kihűlni, és zárjuk el.
Állítólag (hahhahhhaa) évekig eláll egy kekszes dobozban:)))))))))
Itt a tavasz, Golyócica élvezi a napsütést
3 megjegyzés:
Köszönet a receptért! :)
Tittybaba ügyes leány :)
Hamarost kipróbálom, mert nagyon szeretem. Sokszor veszek ilyet, de magam mág nem próbálkoztam vele. A házi változat biztos finomabb! :)
Tittybaba, gratulálok, ezek nagyon szépen, szinte az illatát is érezni! :-)
Max, arra azért kíváncsi lennék, ki és milyen alapon mondta, hogy a bisconti évekig eláll a kekszes dobozba ...
Tittynek add át a gratulációmat, légyszi!!!
Miért érzem úgy, hogy azért hónapok múlva már nem lesz belőle:))))
Én is régóta tervezem!!!
Megjegyzés küldése