Barackos márványtorta
Tészta:
2 tojás
8 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 dkg liszt
4 dkg keményítő
1 tk sütőpor
Barack püré:
42 dkg barackbefőtt
2-3 ek málnaszörp
1 tasak zselatinpor (
Túró krém:
50 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg cukor
1 citrom leve
1 tasak zselatinpor
1 cs vaníliás cukor
Tészta:
A tojást habosra keverem a cukrokkal. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverem, átszitálom, és kanalanként adagolva a cukros tojáshoz adagolom.
25 cm-es tortaformát kivajazok és belesimítom a keveréket. 170 c˚-on, 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!!!
Ha megsült, tegyük rácsra, és azon hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vizet a cukorral és a citromlével feltesszük melegedni, majd beletesszük a zselatint is. Kevergetjük, amíg felolvad, majd a tűzről levéve tovább kevergetjük, hogy kihűljön. A túrót áttörjük egy szitán, majd a langyos zselatint apránként hozzákeverjük. Ezután a vaníliás cukorral felvert tejszínt óvatosan keverjük bele.
A baracklét feltesszük melegedni, belekeverjük a zselatint. A barackot kétfelé vesszük, összetörjük egy villával. A zselatint félbevesszük és a barackpürékbe keverjük. Az egyiket a málnaszörppel megszínezzük.
A tortalapra kenjük a tejszínes túrókrémet, egyenletesen elosztva ráöntjük a barackpüréket és egy kanál segítségével óvatosan márványosra keverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
folyt.köv.
6 megjegyzés:
Ez vmi fenomenálisan szuperül ínycsiklandóóóóóó! Méltó torta 18. születésnaphoz.
Okés, beírjuk az igazolást a hiányzásért :-)
Max, az ananásztortámat Neked is szeretettel ajánlottam Zuramon kívül - mint szeretett Zoltánjaim :-)
Nagyon szép, igen csak megkóstolnám! :P
Szintia
Ugye, rám is gondoltál????Az ilyeneket naggggyon szeretem!
Ez valami csodálatos!!!!!
De megkóstolnám! :)
Nagyon jól néz ki!Én is ennék belőle szívesen:-)
Megjegyzés küldése