2010. november 23., kedd

Csokis rudacskák (Mikádó)

Csokis rudacskák:


Egy olasz csoki imádó oldalon találtam a képet, ami alapján elkezdtem keresgélni az ideális tészta után. megtaláltam Limara verzióját, de én kelt tésztával szerettem volna elkészíteni.

Vendégváró falatok, vagy beszélgetős romantikus estére nasinak. Ropogós héja, és alatta a puha tészta. Ha nincs kedvünk bajlódni a csokizással, hagyhatjuk üresen is, így is nagyon finom. Ha romantikus estére készülünk, süssük meg előre a rudakat, majd frissen készítsünk csoki fond-üt, és kockázott gyümölcsökkel tegyük az asztalra.



 Tészta:

1 ek olaj,
6 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 tk só,
1 egész tojás
1 tojás sárgája,
3 dl tej,
50 dkg sima liszt (BL55),
15 gr friss élesztő


 Kemény, rugalmas tésztát gyúrunk, és lefedve, langyos helyen kelesztjük 35-40 percet. Lisztezett munkalapon, 4 részre osztjuk, és vékony, kb. fél centis lapra nyújtjuk. Görgős tésztavágóval, fél centis rudakra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Kelesztjük még így 10-15  percet, majd előmelegített sütőben, 170 C-on, szép pirosra sütjük. Ugyanígy dolgozzuk fel a maradék tésztát is.



Sütés után hagyjuk kihűlni, és mártsuk olvasztott csokoládéba, és szórjuk meg tetszés szerint. Szórhatjuk: mogyoró, színes cukordara, fahéjas cukor, dió, kandírozott narancshéj, apró kockára vágott, aszalt gyümölcsök. Ideális egy bögre forró kakaó, vagy egy igazi habos kapucsínó mellé. Gőz fölött olvasszunk csokoládét, majd egy kis átmérőjű, magas edénybe (bögre), öntjük, és abba mártogatjuk a rudakat. Rácson hagyjuk egy kicsit dermedni, majd szórjuk meg a választott díszítőkkel.


Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Jucy írta...

Hűhű, pocky! :)

Ki fogom próbálni este :)

Bianka írta...

Nagyon ötletes

Szemi írta...

Milyen jó ötlet, finom lehet!

Névtelen írta...

Köszi Te Drága!
Ez istenien hangzik! A hétvégén meg fogom csinálni! Bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan valóra válna!Tuti nem fogom tudni milyen az íze 1 hetesen! :-)

Pusz Nektek!

Max írta...

Kedves Névtelen! Melyik hétvégére gondolsz? Mert ma is azt mondtad, pedig már lassan 3 hete írtál ide!:-)

Csilla! Írd alá, és akkor többször is teljesülhet az óhajod, bár a zabos kekszet nagyon hiányolom!!!

Névtelen írta...

Drágaságom! Most elkaptál! Valóban nem csináltam meg, de majd MA!!!!! :-)
A zabos keksz meg menni fog (hamarosan), MERT TE (TI) MEGÉRDEMLED!!!
Csilla :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin