Pár szó az étteremről. Vidéki étterem, ahol fontosnak tartják az alapanyagok minőségét, változatosságát. Az ételekben felvonultatták a zalai erdők és mezők kincsit. Nem a Michelin csillagra gyúrnak, arra van bőven jelentkező amúgy is ebben az országban, hanem a tradicionális ételek bemutatása, néhol újragondolva, néhol követve a hagyományos technológiákat. Őszinte, tiszta ízek, a gyermekkor emlékeivel. A séf, Kráner Zoltán, az egyes fogásokat pár szóval bemutatta a vendégeknek, és végig szemmel követte a majd három órás vacsora minden pillanatát.
Ha egyszer valaki elkészítené (segítek és szívesen részt is vennék benne) a magyar éttermek értékelését, ami nem flancos csillagok és kukta sapkákat osztogat, bonyolult rendszerében, hanem azokra a részletekre térne ki, ami a magyar ember száméra fontos. Lehet hogy erre is lenne kereslet, mert ez a réteg is elég jelentős. ebben a kiadványban a Tinódi fogadónak mindenképpen helyet adnék. Következzék a képriport a vacsoráról. Bocs, de az esti fényekkel csak ilyen minőségű képet sikerült csinálni.
Vadpástétomos köszöntő falat, a Boróka Brand and Bite's (boróka pálinka) mellé.
Az est házigazdái középen. Góczánné Ildikó a háziasszonyunk,
Reni a vendéglátók képviseletében, a Séf és a vendégek egy része.
Vadpástétom, fácánhússal és pisztáciával mozaikozva, hozzá házi sütőtök lekvár (ami megváltoztatta a viszonyomat a sütőtökkel, azóta már egy kisebb adag narancsos sütőtöklekvár készült is)
Fácáncsülök, a csont helyén fehérrépa, tejszínes karalábéval,
tetején lila burgonya chips-el, és csírával
Klasszikus vörösboros szarvas sült, házi burgonyaropogóssal (mintha egy kicsit odakapott volna a hús, és én nagyon hiányoltam az áfonyát a tányérról, valószínű a következő fogás miatt, de ettől függetlenül finom volt)
Áfonyával karamellizált vadkacsacomb, házi, diós nudlival
Töltött fürjpecsenye, zöldborsós árpakásával (gerslivel) és a sütőlevéből készített mártással
Őszi tányér desszert. Gesztenyepüré (klasszikusan, nem előregyártott püréből) tejszínhabbal, csokoládés piskóta házi meggylekvárral és birsalma zselé
Ha valakinek van lehetősége a Tinódi fogadóban elfogyasztani egy (vad) vacsorát, az semmiképpen ne hagyja ki. Köszönjük a vendéglátóinknak ezt a csodás estét.
Az étterem elérhetőségei a weboldalán itt. Képes albumom pedig a Facebookon.
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése