2014. augusztus 30., szombat

Almapalacsinta

Egyszerű édesség, a nyári almából nagyon finom. Ha az alma kicsit savanykásabb, akkor se tegyünk a tésztába cukrot, mert leragadhat sütés közben.

Elkészítési idő: 25 perc + a pihentetés

2 db nagyobb alma
2,5 dl tej
25 dkg Biomag fehér tönköly liszt
2 tojás
1-2 mokkáskanálnyi mézes fűszerkeverék
csipetnyi só
kevés olaj a sütéshez




1. Hámozzuk meg az almát és reszeljük le. Keverjük habosra a tojást a csipetnyi sóval és a fűszerkeverékkel.
2. Adjuk hozzá az almapépet, a tejet és a lisztet és keverjük csomómentesre. Pihentessük 15-20 percet
3. Kevés olajjal kikent serpenyőben süssük ki, mint a hagyományos palacsintát. Tölthetjük vaníliás krémtúróval, csoki krémmel vagy banán karikákkal.


Jó étvágyat hozzá!
Max
A BIO lisztet a Biomag Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin