2009. szeptember 8., kedd

Csőben sült karfiol, hamis besamellel

Csőben sült karfiol, hamis besamel mártàssal.
Könnyen elkészìthető, egyszerű de ízletes étel. A hamis besamel mártásnak kicsit kevesebb a szénhidrát tartalma, és egyszerűen elkészíthető. Alkalmazható az igazi besamel helyett nyugodtan.
Az étel bekerülési összege ~1200 huf.
Ekkora sütőtálból, kb. 4-5 adag jön ki, ez adagonként ~300 huf-ot jelent.




Hozzàvalòk:
kis fej karfiol, kb. 70-80 dkg (250 huf/kg, 200 huf)
20 dkg gépsonka (1200 huf/kg, 240 huf)
10 dkg konzerv kukorica (~80 huf)
3 tojàs (60 huf)
2 dl zsìros tejföl (~150 huf)
3 dl tejszín (~150 huf)
10-15 dkg félkemény sajt (~180 huf)
1 tk provanszi fűszerkeverék
só, bors, olaj (~50 huf)






A karfiolt megmossuk, rózsákra bontjuk, és kevés vízen 5 perc alatt pároljuk meg. Egy tűzálló tál alját olajozzuk, és rakjuk ki sonkaszeletekkel, úgy hogy takarjanak egymásra


Terítsük el rajta a karfiolt. Szòrjuk közé a kukoricát, és tépjük csíkokra a maradék sonkát.



Fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk.
A hamis besamelmártáshoz a tojásokat keverjük ki tejföllel és egy csipet sóval. Keverjük hozzá a tejszínt és egy fél kanál olajat.





Ezzel a szósszal öntsük le a sonkás karfiolt. A tetejére reszeljünk sajtot, és 180 c-on, kb. 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.







Lehetőség szerint készítsük el előző este,mert kihűlt állapotban könnyebben szeletelhető, tálalható. Jó étvágyat hozzá!



Az alapanyagok árának kalkulációját ez az oldal segítette.

Jó étvágyat hozzá.

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ah, de imádom! Hidegen-melegen, tökmindegy!

Jöhet!

Edit (Esc) írta...

Kukoricaval meg nem ettem, eszembe sem jutott volna, pedig milyen jo lehet.

Dóri írta...

Szia Max!

Jó ötlet, már rég csináltam ilyet. Imádom a karfiolt minden formában, az öntetet én is így csinálom rá. Hidegen vagy melegen teljesen mindegy, képes vagyok egész nap rájárni. Néha főzök hozzá egy kis rizst és tartár mártással eszem, így laktatóbb.

Max írta...

Huhh Csajok, gond van, már elfogyott:-(
Nem baj majd legközelebb gondolok Rátok!

trinity írta...

Hogy mi ezt Zsófival mennyire szeretjük! Jó ötlet bele a kukorica is!!!

gabi írta...

Én baconnal bélelem az edényt, (mivel a férjem a hüvelyesek közül csak a kolbászt szereti) és egy pár karika száraz kolbászt keverek bele.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin