Kedves Barátaim legújabb játéka a következő: jobbnál jobb kajás linkeket küldözgetnek. Jött már fagyis, töltött focaccia-s és fűszeres is.
Most is így történt, Edit küldte a stanglis linket Chef Vikinek és nekem. Az "időeltolódás" miatt én csak este jutottam a levélhez, de addigra már a Házias konyhában ott gőzölgött a stangli.
Megláttam és az "azonnalelkellkészítenem" listára tettem. Az eredeti és CV által gyártott verzió is házilag nyújtott tésztával készült. Én azonban a négyzet formájúra nyújtott, tekercsben kapható terméket választottam (mert ez volt a hűtőben).
Ugyan jó lett így is, de talán annyira nem tudott levelesedni, megnőni, mint a másik verzió, a másik hibája pedig az ennek a tésztának, hogy hajlamos megtörni, amikor kitekerem.
Kolbászos-sajtos fonat, leveles tésztából (max verzió):
Hozzávalók, 16 db fonathoz:
2 tekercs leveles tészta (2x275 g)
2 ek ketchup
100 g szeletelt paprikás felvágott
100-120 g reszelt félkemény sajt (én most pizza mozzarella és trappista keverékét használtam)
Kiterítem a lapot, a sütőparin hagyva. Elfelezem a tésztát, és megkenem ketchuppal.
Beborítom a szalámival.
Erre jön a sajt, a tészta üres felét pedig megkenem vízzel.
Összehajtom, és alaposan lenyomkodom. Elteszem a hűtőbe pihenni egy kis időre.
Ugyanígy elkészítem a másik tésztalapot is.
Pizza vágóval, vagy egy éles késsel, nyolc egyforma csíkra vágom.
A sütőpapíron egy kis logisztikai áthelyezéssel eligazgatom, és megcsavargatom a csíkokat.
Előmelegített sütőben, 200 c°-on, szép pirosra sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Vigyázat!!! gyorsan párolog!!!
6 megjegyzés:
Tanúsítom a párolgás fokát :-) Ha nem látom, nem hiszem el :-)))
Tessék kipróbálni a fagyasztott tésztával, majd' elrepül!
Megint beeloztek! Ma nalam is lesz!
Nem a gyorsaság a fontos, hanem a részvétel. Kiváncsian várom!!! (esc)
Engem is megihletett a Chef Viki, nagyon guszta Max a Tiéd is!
Azt meghiszem, hogy párolog!!!
Én is a fagyasztottal voltam elégedettebb-de azért ez sem kutya:)))
Andi: köszike
Lily: le kell takarni:-))
Megjegyzés küldése